Țara lui Papură Vodă: Jandarmeria dă sfaturi pentru circulația pe Axial, Poliția spune că Axialul e închis

Inaugurat cu puțin înainte de alegerile locale, după o investiție de 10 milioane de euro în reabilitare și modernizare, Axialul este închis circulației publice, exact ca înainte de efectuarea lucrărilor. Și, tot exact ca înainte de efectuarea lucrărilor, jandarmii montani se întrec în a scoate din șanțuri autoturismele care ies de pe carosabil, din motive care țin în egală măsură de starea drumului la vreme de iarnă și de dotarea mașinilor în cauză, ignorând problema de fond: drumul este închis circulației publice. Un ”detaliu” nedemn de luat în seamă de Jandarmeria Neamț, aflată într-o goană irațională după imagine. Altfel nu se explică de ce instituția face câte un comunicat de presă de fiecare dată când un jandarm găsește un portofel sau cheamă ambulanța pentru un bolnav de epilepsie aflat în criză.

Nici în privința Axialului, lucrurile n-au fost trecute sub tăcere, Jandarmeria Neamț dând un comunicat cu…sfaturi pentru turiști: ”Pentru că știm că în zilele libere cam toate drumurile duc la munte și pentru că ne dorim ca voi să ajungeți în siguranță la destinație, noi rămânem la datorie. Aflați în patrulare, jandarmii montani din Bicaz au intervenit în această după-amiază (n.r. ieri, 30 noiembrie) în sprijinul turiștilor care au ales să ajungă în stațiunile montane din județ pe drumul DJ 155F care face legătura între Bicaz și Durău, cunoscut localnicilor și turiștilor cu numele de Axial. În scopul evitării unor accidente nedorite şi pentru a fi în siguranţă, jandarmi montani informează pe cei care doresc să se deplaseze către aceste zone că trebuie să aibă maşinile dotate corespunzător. Din cauza stratului de zăpadă depus și a variațiilor de temperatură de la zi la noapte, Axialul prezintă porțiuni acoperite cu polei la capetele lui existând în continuare indicatoare rutiere care interzic accesul vehiculelor”.

Evident, partea cu indicatoarele rutiere care interzic accesul vehiculelor este tratată în subsidiar, deși comunicatul ar fi trebuit să atragă atenția, din start, tocmai asupra faptului că Axialul este închis.

DJ 155 F este închis circulației publice. Polițiștii rutieri atrag atenția conducătorilor auto care pătrund pe acest sector de drum asupra faptului că pot fi sancționați contravențional conform prevederilor legale”, ne-a comunicat Poliția Neamț.

Pentru cine nu știe, Poliția și Jandarmeria sunt două entități aflate în subordinea aceluiași minister și anume Ministerul Afacerilor Interne, deci ar trebui să funcționeze ca doi ochi (deschiși) ai aceluiași om. Se vede că la Neamț, ochii care veghează asupra traficului de pe Axial nu clipesc simultan

C.M.

6 COMENTARII

 1. Ca cetățean răsuflu ușurat, mă bucur de implicarea Jandarmilor, poate i vede Arafat și le dă și două ambulanțe în curte!😄😄😄😄Sa vezi atunci implicare,cand ii ca trimite dispeceratul Ambulanței la 2 noapte la persoane de 130kg….la cărat, căci pe angajații de la Ambulanța nu i deranjeaza colegii din dispecerat, doar de asta iau doar 7000ron pe lună!

 2. Buna ziua,
  Cine ar trebui să se ocupe de deschiderea drumului si facerea lui practicabil pe timp de iarna? Cei de la Durau fac eforturi pentru a deschide sezonul de ski și e păcat ca să nu se circule pe acel drum.

 3. Jandarmeria , o institutie care isi cauta cu disperare busola si findca intre Nord si Sud la ei lipsesc Est si West sunt intr-o permanenta criza nu de imagine ci de activitate .Cat despre cei de la posturile montane , complectamente invizibili ca activitati concrete , acestia au fost infiintati dintr-o ambitie a vreunui heneral care a vrut sa copie musai modelul francez dar care au esuat lamentabil in tot ce tine de specificul montan autentic .
  Au vrut mai tot timpul ca lumea sa nu-i mai perceapa ca vrednici continuatori al odioasei securitati dar au scrantit-o rau maltratand oameni ,unii care doar protestau pasnic prin diverse colturi ale tarii .
  Au vrut sa fie salvatori montani dar pentru asta statul roman legiferase de mult profesia care se cheama salvamont iar DSU nu ia inclus in paleta sarviciilor de urgenta si salvare din Romania .
  In final au scancit ca vor sa se ocupe pe munti de rataciti , cei fara afectiuni medicale , ciupercari etc . si la finalul povestii toate cazurile le gestioneaza ISU .
  Intrebareqa contribuabilului este urmatoarea ? De ce aceasta institutie lanseaza comunicate prin care se face de tot rasul si jena incercand sa copieze fara succes actiuni la care sunt specializate alte institutii cu care culmea nici nu vrea sa colaboreze? De ce nu se achita de atributiunile fixate de statul roman ca paza si protectia unor obiective, staparea furtului de lemn din paduri, protectia mediului , protectia cetateanului si mentinerea ordinii si linistii comunitatilor locale.
  Ar avea mult mai mult de castigat .

 4. Nu pentru ca se bagau in seama inutil la Izvorul Muntelui , la unii care parcau pe acolo ,e tara lui Papura Voda si nici pentru ca pe un drum public faceau semn la masini sa opreasca erijandu-se in politie rutiera . Nu. Grav este ca nu purtau masca asa cum prevede legislatia si prin asta dadeau u n exemplu negativ populatiei.

 5. O instituție inutila, instrument politic de uz intern pentru partidul aflat la guvernare indiferent de culoarea politică întotdeauna .
  Prin rotație și nediscriminatoriu asta le este ocupația, timorarea și represiunea .
  Urgent desființată, și ei și localii, ar fi cea mai potrivită opțiune .

 6. Până pe 6 decembrie, pe acest drum e ceață legislativă. Ca și pe DN15 unde iar e drum forestier pentru că se cară la greu arbori tăiați.
  Turismul mai poate aștepta. Prea s-au învățat cu clienți cei din Durău, în vara asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.