Spitalul Județean Neamț nu a primit nimic de la Spitalul Modular Lețcani

Până astăzi, 1 decembrie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț nu a ajuns niciun fel de echipament ATI de la Spitalul Modular Lețcani.

Cel puțin la nivel birocratic, problema transferului a fost rapid depășită. Încă de săptămâna trecută, ADI Euronest, asociația care a achiziționat spitalul de la Lețcani, a obținut acordul celor 6 consilii județene din Moldova. Acordul a fost necesar, chiar dacă investiția s-a făcut doar cu banii de la consiliile județene Iași și Neamț. De partea cealaltă, Consiliul Județean Neamț a aprobat transferul echipamentelor, cu amendamentul că doar pentru 6 luni și cu posibilitatea prelungirii.

Întrebată astăzi despre stadiul transferului, dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului județean, ne-a declarat: „Nu am nicio știre de la Lețcani. Va fi nevoie de echipamente pentru noua secție”. Înainte de acest week-end prelungit de sărbători, situația părea că se va rezolva cu prioritate: „Acum discutăm cu cei de la spital să vedem ce mai e nevoie la momentul ăsta din lista aceea pe care au transmis-o inițial. Înțeleg că unele lucruri din lista inițială au obținut deja”, a precizat Alina Popa, directorul executiv Euronest, pentru mesagerulneamt.ro. Într-adevăr, la acel moment tocmai ce fusese anunțată donația de 200.000 euro aparatură făcută de Altex pentru SJU Piatra-Neamț. Echipamente au și fost aduse la spitalul județean și sunt destinate pentru a „contribui semnificativ la redarea funcționalității secției de ATI distrusă în incendiul din 14 noiembrie”, spunea Dan Ostahie, într-o postare tot din 26 noiembrie.

De o săptămână de când funcționează noua secție ATI, cele 6 paturi sunt mereu ocupate. În condițiile în care acum sunt internați pacienți cu forme medii și severe Covid, au rămas funcționale și cele două paturi ATI din secția UPU. Și astăzi sunt pacienți critici atât în reanimare la etajul IV, cât și în Urgență, potrivit managerului SJU Piatra-Neamț.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.