140 de cadre medicale vaccinate în prima zi în Neamț

Bilanțul primei zile de vaccinare în Neamț poate părea pozitiv, dacă ne raportăm la faptul că e vorba despre prima zi lucrătoare din an. În data de 4 ianuarie au fost vaccinate 140 de cadre medicale din județ, din cei circa 360 înscriși.

La centrul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, au fost vaccinate 85 de persoane. „S-a înregistrat o singură reacție adversă, persoana a simțit fierbințeală și furnicături în mâini, a fost supravegheată de personalul centrului și în scurt timp și-a revenit. A mai fost o reacție bazală, la o persoană cu frică de ac, ceea ce nu este reacție adversă, situația a fost gestionată. Înscrierile pentru vaccinare continuă, dacă cineva nu se prezintă la ora programată, din diverse motive obiective, este primită ulterior, avem două puncte de vaccinare”, a declarat dr. Ștefan Gheorghincă, coordonatorul centrului de la Piatra-Neamț.

La Spitalul Municipal de Urgență Roman 35 de cadre medicale au primit prima doză și nu s-a înregistrat nicio reacție adversă, potrivit Laurei Trifan, purtătorul de cuvânt al spitalului romașcan.

La Spitalul Orășenesc Târgu Neamț, cel de-al treilea centru din județ deschis pentru prima etapă, vaccinarea a început la ora 12.55 și până seara 20 de persoane au primit doza. „Nu au fost reacții adverse. Astăzi s-au vaccinat deja 5 persoane din cele 6 programate la un singur punct”, a declarat asistenta medicală Mina Ichim, coordonatorul centrului.

Este important de amintit faptul că în Neamț au ajuns 975 de doze de vaccin care trebuie administrate în 5 zile de la primirea lor.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *