Ministerul Educației cere ISJ Neamț să facă liste cu profesorii care vor să se vaccineze anti COVID-19

Campania de vaccinare anti COVID-19 a început și în județul Neamț, primele doze fiind rezervate pentru cadrele medicale. În cea de a doua tranșă  vor fi incluse și cadrele didactice, în speranța că astfel se va facilita mult așteptata redeschidere a școlilor.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat la la Digi 24 că luni, 4 ianuarie, a cerut Inspectoratelor Școlare și universităților să întocmească o listă personalului didactic, nedidactic și auxiliar care este dispus să se vaccineze. Informațiile trebuie să fie trimise către minister până pe data de 15 ianuarie la ora 16.00.

În cadrul aceleași intervenții, ministrul Educației a declarat că dorește redeschiderea „cât mai grabnică a școlilor (…) prioritizând starea de sănătate a elevilor, studenților și profesorilor”. Sorin Câmpeanu a menționat, de asemenea, că decizia va fi luată în funcție de evoluția epidemiologică și de rata de infectare în perioada de după sărbători.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat duminică, 3 ianuarie, că reluarea cursurilor față în față nu este condiționată de vaccinarea profesorilor dar că personalul din învățământ este prioritizat deoarece desfășoară o activitate esențială. (M.N.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *