COD GALBEN Viscol în zona de munte a judeţului Neamţ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări COD GALBEN pentru zona de munte a judeţului Neamţ. Meteorologii prognozează intensificări ale vântului, ninsori şi viscol.

Prima avertizare este valabilă astăzi, 25 ianuarie, între orele 10:00-19:00. “La munte, în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55-65 km/h și, izolat, 70 km/h. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.800 de metri, rafalele vor depăși 80-100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h se vor semnala și în restul teritoriului”, potrivit ANM.

A doua avertizare este valabilă în intervalul 25 ianuarie, ora 19:00-26 ianuarie, ora 5:00. “În zona Carpaților Orientali vântul va continua să aibă intensificări cu viteze la rafală de peste 70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.800 de metri, rafalele vor depăși 90-110 km/h și zăpada va fi spulberată. Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 km/h, se vor mai semnala la începutul nopții în zona litoralului. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, mai menţionează sursa citată. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *