Credincioşii pe rit vechi sunt îndemnaţi să nu se vaccineze

În timp ce Biserica Ortodoxă Română a decis să contribuie la informarea credincioşilor despre vaccinarea împotriva coronavirusului prin distribuirea de broşuri, Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România are o atitudine diametral opusă. Aceasta din urmă a transmis un comunicat ce a ajuns la toţi preoţii de pe rit vechi, prin care anunţă oficial respingerea vaccinului iar toţi credincioşii sunt îndemnaţi să nu se vaccineze.

Comunicatul integral:

Prin prezentul document, conducerea Asociaţiei Religioase Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România cu sediul în Mânăstirea Slătioara, comuna Râşca, judeţul Suceava, prin reprezentantul său legal Arhiepiscop şi Mitropolit VLASIE, declară în mod categoric şi definitiv respingerea vaccinului anti-covid 19. Respingem în mod imperativ acest vaccin din motive religioase, dar şi pentru faptul că vaccinul nu a fost testat ştiinţific în mod minuţios, după cum ar trebui să fie cazul fiecărui vaccin. Populaţia care se vaccinează nu are la cunoştinţă despre componentele reale ale vaccinului, fapt pentru care s-au născut diferite interpretări negative pe seama acestuia.

În al doilea rând, respingem acest vaccin întrucât s-a dovedit că creează reacţii adverse (grave) asupra multora dintre cei care s-au vaccinat. Însuşi prospectul vaccinului prezintă o categorie multiplă de reacţii adverse precum diaree, umflare, oboseală, durere de cap, dureri musculare, dureri articulare, frisoane, febră, mărirea ganglionilor limfatici, insomnie, mâncărimi la locul de administrare a injecţiei etc, putând provoca chiar şi şocul anafilactic.

În baza motivaţiei prezentate mai sus, respingem acest vaccin sfătuind şi pe ceilalţi enoriaşi să ne urmeze exemplul.

Î.P.S Arhiepiscop şi Mitropolit Vlasie

Cu privire la acest subiect, părintele Gheorghiţă Rogozan, preot paroh la Biserica pe rit vechi ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Maica sa Elena” din comuna Vânători-Neamţ (prima biserică pe stil vechi construită în România în 1926), ne-a confirmat faptul că a primit acest comunicat şi va respecta întocmai îndemnul de nevaccinare. Îndemn pe care l-a făcut şi enoriaşilor la slujba de duminică: “Sunt de acord cu acest îndemn. Sigur că da. Dacă nu e obligatoriu de ce să ne vaccinăm? Lasă să se vaccineze alţii înainte. Sfatul nostru este ca enoriaşii noştri să nu se vaccineze. Dar dacă sunt care vor să o facă… Eu personal nu sunt de acord cu acest vaccin şi nu mă voi vaccina. Am înţeles că o femeie a murit după vaccin, altul s-a simţit foarte rău. Deocamdată mai stăm aşa. Iulian, unul din feciorii mei lucrează în armată şi se va vaccina săptămâna viitoare. Nu are ce să facă, îi obligă. Eu am spus şi în biserică de această circulară şi le-am zis oamenilor să facă ce cred ei. E o recomandare”.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *