Alexandru Filimon a semnat, astăzi, contractul de management al Spitalului Județean

Actualizare: Cu un mesaj optimist și încrezător, Ionel Arsene, președintele CJ Neamț a anunțat semnarea contractului cu noului manager al spitalului județean, în postarea de pe pagina sa de Facebook:

„Astăzi am semnat, în calitate de președinte al Consiliului Județean, instituție în subordinea căreia se află Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, contractul de management al domnului Alexandru Filimon, proaspăt director al unității medicale, desemnat în urma concursului de la sfârșitul anului trecut.

Îmi doresc din tot sufletul să fie un început de bun augur și prin eforturile pe care le va depune domnul Alexandru Filimon, susținut de colegii săi din echipa managerială și ai Consiliului de Administrație, spitalul din Piatra Neamț va funcționa cât mai bine și va deveni ceea ce am vrut dintotdeauna – o unitate în care pacienții se simt în siguranță, iar cadrele medicale își desfășoară activitatea în cele mai bune condiții.

De aproape un an traversăm o perioadă extrem de dificilă în domeniul sănătății, omenirea fiind cuprinsă de pandemia de coronavirus, dar sunt convins că într-un viitor destul de apropiat vom depăși această încercare. Am fost și voi fi mereu alături de cei care conduc spitalele din județ și împreună am căutat soluții la problemele apărute, astfel încât nemțenii să nu aibă de suferit”.

Știre inițială: De astăzi, 11 ianuarie, Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț are un nou manager. Alexandru Filimon, cel care a promovat concursul pe funcție de la finele anului trecut, a semnat astăzi contractul de management cu președintele Consiliului Județean Neamț.

Pacientul și condițiile în care este îngrijit și tratat în spitalul județean este principalul obiectiv pe care noul manager și l-a propus pentru perioada cât va conduce aceasă instituție. Pentru realizarea acestuia, economistul Alexandru Filimon se va preocupa de investiții, de eficientizarea unor servicii, dar și de pregătirea personalului medical, atât profesional, cât și uman. Tocmai de aceea, proaspătul manager a transmis primul său mesaj nemțenilor: „Încă din prima clipă în care am ales să mă înscriu în competiția pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Județean Neamț, am știut că va fi o provocare imensă. Începând de astăzi, la preluarea mandatului meu, mă simt obligat să investesc toată priceperea și interesul meu pentru a recăpăta statutul real de spital județean de urgentă.

După o perioadă pandemică dificilă și evenimentele neplăcute cauzate de incendiul de la secția ATI, mulți dintre dumneavoastră v-ați destabilizat încrederea față de sectorul sanitar. Sunt sigur că alături de Consiliul Județean Neamț, unitatea tutelară a spitalului și de instituțiile partenere, vom găsi soluții pentru a reintra pe fluxul corect al lucrurilor, asigurând cadrelor medicale un mediu favorabil prin care să ofere servicii de calitate, in siguranță tuturor cetățenilor județului nostru. Pentru o comunicare eficientă și transparentă, voi transmite periodic informații privind evoluția etapelor parcurse”.

Alexandru Filimon își va prelua funcția chiar de mâine.

C.I.

2 comments

 • Cojan Dan

  ianuarie 12, 2021 at 1:12 am

  O persoană care s-a declarat “atheist”, mă îndoiesc că va putea performa într-un mediu în care serviciile medicale trebuie oferite cu tot sufletul și cu credința că Dumnezeu este prezent împreună cu cadrele medicale în lucrarea vindecării .

  Răspuns

 • Grigoriu magda roxana

  iulie 12, 2021 at 11:06 pm

  De ce pacientii nu ai voie sa mearga la cenyrul din curtra spitalului si cum e posibil ca sa sr fire date medicale ale pacientilor si da nu raspunda de loc pt ca legea 95 si46 nu au sanctiuni

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *