DSP Neamț: Avem 1.688 doze de vaccin pentru rapel la cadrele medicale programate în primele 3 zile

Astăzi, 25 ianuarie, Direcția de Sănătate Publică Neamț spulberă emoțiile cadrelor medicale și anunță că a primit 1.688 doze de vaccin împotriva coronavirusului necesare rapelului.

Dozele existente erau insuficiente și o parte din personalul medical programat de dimineață pentru a doua doză nu a fost vaccinat. Existau temeri că dozele fuseseră distribuite aleator centrelor de la spitalele din Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț și de aceea nu s-au putut vaccina. „Noi nu putem solicita mii de doze, ci doar raportat la numărul persoanelor programate în platforma națională online. Distribuția vaccinului o facem în funcție de programările pe zile. De exemplu, dacă la spitalul din Piatra-Neamț sunt 300 de programări și la Roman sunt 400, atâtea distribuim. Nu sunt disfuncționalități, astăzi am primit 1.688 de doze care sunt necesare pentru vaccinarea cu a doua doză cadrelor medicale programate în perioada 25-27 ianuarie”, a precizat Radu Firăstrău, directorul DSP Neamț.

La centrul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț vaccinarea s-a decalat cu câteva ore și va reîncepe în jurul orei 14. Din cele 90 de cadre medicale programate astăzi pentru rapel, 66 vor fi vaccinate după-amiază. La Spitalul Municipal de Urgență Roman rămăseseră vineri 75 de doze, potrivit ultimelor date postate pe pagina oficială de Facebook a instituției.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.