La Est de Vest. Secretul tinereţii fără bătrâneţe

Cu faţa aia de bebeluş, cu mersul acela ţanţoş, uşor legănat, ţarul Putin nu s-a dezminţit şi a ordonat arestarea imediată, în văzul lumii, a ’’Pacientului din Berlin’’.

Alexei Navalnîi, preşedintele partidului Rusia viitorului, a fost băgat ieri, 17 ianuarie a.c., imediat după ce a păşit în Rusia lui, (în fapt a omniprezentului Putin), în duba miliţiei. Amănuntele le vedeţi acum, la televiziuni.

Aproape septuagenarul Vladimir Putin (n. 7 octombrie 1952) a descoperit secretul tinereţii fără bătrâneţe, în afară de tratamentele cu botox, vitamine, soţie tânără, masaje, dietă, alimentaţie sănătoasă, cu icre negre, saune şi viaţă sportivă: eliminarea stres-ului prin eliminarea cinică, fără scrupule, a celor care sunt împotriva lui. Prin otrăvire sau împuşcare. Cazurile ziaristei Anna Politkovskaia, ori a preşedintelui Ucrainei, Viktor Iuşcenko, fiind doar vârfuri de iceberg, lista având, din păcate, mult mai multe victime ştiute or neştiute, ca pe timpul lui Stalin.

Din data de 31 decembrie 1999, când a demisionat clătinatul de alcool Boris Elţîn, Vladimir Vladimirovici Putin a devenit stăpânul, ţarul Rusiei. Şi, se vede treaba, abia aşteaptă alegerile din 2024, când va candida din nou, pentru a 5-a oară, el având grijă să schimbe constituţia pe tema asta. Aici, tânărul şi impetuosul Navalnîi, şi alţi oameni curajoşi, s-au opus modificării constituţiei şi păţesc ceea ce păţesc. Adică, dacă beau un ceai în avion, au reacţii adverse aproape letale, la fel păţind şi cu schimbarea lenjeriei intime, îmbibate cu noviciok, o neurotoxină specifică, la îndemâna serviciilor secrete ruse.

În Vest, cei mai puternici oameni ai lumii, şefii unor mari puteri occidentale, mai şi pierd în alegeri, or le expiră mandatele. Vezi Trump, vezi iminenta retragere firească a Angelei Merkel.

În Est, ţarul Putin are alte gânduri cu prezenţa sa de leader al Federaţiei Ruse. Abia aşteaptă alegerile prezidenţiale din 2024. Ţarul Putin se consideră nemuritor.

Preocuparea asta a lui de a-şi ascunde vârsta, poate fi, pentru mulţi oameni trecuţi la seniori, o cochetărie benefică. Dar nu şi la Putin, care se vrea o mumie la Kremlin, precum Lenin, dar în viaţă.

Este unul din motivele pentru care, instinctiv, intuitiv, românii au ales şi aleg civilizaţia occidentală, nu estul ţarist. Indiferent de consecinţe.

Cristian TIMOFTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.