Mihail Popescu, șeful achizițiilor din Consiliul Județean Neamț trimis din nou în judecată pentru corupție

Mihail Popescu, omul de numele căruia se leagă aproape toate achizițiile importante din Neamț, mai bifează încă un dosar trimis spre judecare în urma unui rechizitoriu întocmit de DNA. Dacă în primul caz este vorba despre o procedură făcută pentru niște aparatura pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, al doilea este legat de perioada în care a deținut funcția de director al Administrației Bazinale de Apă Siret. Pentru cine nu își mai amintește, el a făcut parte din lotul de nemțeni trimiși la Bacău să pună ordine în Administrația Bazinală de Apă Siret, lot care l-a avut ca deschizător de drumuri pe Vlad Marcoci.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Mihail Popescu de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
Împreună cu el, vor răspunde în fața instanței Maria Diaconescu și Anca Mirela Chiochiu, angajate ale Administrației Bazinale de Apă Siret, pentru  complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.
În perioada 2 septembrie – 18 noiembrie 2019, inculpatul Popescu Mihail, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalte două inculpate, cu încălcarea legii nu ar fi dispus rezilierea unor contracte atribuite unei societăți comerciale pentru nerespectarea obligațiilor contractuale”, se arată în rechizitoriul DNA. ”Prin aceste demersuri, ar fi fost vătămate interesele legale ale Administrației Naționale “Apele Române” prin pierderea de fonduri în valoare totală de 11.000.000 de lei, deoarece lucrările respective nu au fost executate. Banii respectivi a fost alocați prin Hotărârea de Guvern nr. 441/2019 pentru realizarea, în regim de urgență, a unor lucrări de „Amenajare albie râu Țiganca în localitatea Ion Creangă, județul Neamț” și „Amenajare albie râu Albuia în localitatea Rotunda, comuna Doljești, județul Neamț” în vederea prevenirii și înlăturării efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie – mai 2019”.

Societatea despre care ar fi vorba în dosar este din Bistrița Năsăud iar lucrările au fost subcontractate unei societăți din Neamț.

V.B.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.