Primăria Gârcina pune la dispoziția Consilului Județean 4,8 hectare pentru construirea unui spital

În condițiile în care Spitalul Județean Piatra-Neamț avea/are o multitudine de probleme și de aproape un an are statutul de suport Covid, apar tot mai multe inițiative de a construi spitale noi. Prima, anterioară izbucnirii pandemiei, a fost cea a Consiliului Județean Neamț, care promitea o nouă unitate sanitară cu paturi, cu aparatură, circuite și condiții de nivel european. Primăria Gârcina vine în sprijinul acestei inițiative, despre care nu s-a mai vorbit în ultima vreme, cu un teren de 4,8 hectare, situat pe Dealul Vulpii, în comuna Girov.

Este vorba despre un teren pe care fosta administrație dorea să-l vândă, iar noi am reușit să-l recuperăm și să-l includem în domeniul public”, a declarat Mihai Gontaru, primarul de Gârcina. ”Suntem în etapa întocmirii documentelor pentru a-l ceda Consiliului Județean Neamț, cu condiția ca în termen de 3 ani să construiască un spital județean acolo”.

În paralel firma Altex donează 4 hectare de teren primăriei pietrene, în apropierea Sălii Polivalente, pentru construirea unui spital municipal.  Așadar terenuri există, nevoie există, rămâne de văzut cât de repede se vor mișca lucrurile în privința documentelor, fondurilor necesare și a licitațiilor. Și cum mediul privat a demonstrat, constant, că se mișcă mult mai repede decât instituțiile statului, probabil că primul spital care se va construi la Piatra-Neamț va fi cel de oncologie – un proiect al Clinicii Antares.

C.M.

One comment

  • As

    ianuarie 22, 2021 at 2:23 pm

    Hop și eu cu terenu’ meu!
    Vorba unui banc vechi, actualizat: Că care din mine, că care din tine, că care din noi doi promite mai bine.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *