Record de vaccinări antigripale în Neamț

Pentru acest sezon de iarnă s-au primit un număr record de doze de vaccin antigripal în județul Neamț și s-au vaccinat un număr record de persoane. Din cele 100.310 doze repartizate de Ministerul Sănătății, au fost primite 98.740 doze. Până acum, au primit vaccinul 66.035 de persoane din județ care fac parte din categoriile de risc, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț. Anul trecut, fuseseră vaccinate puțin peste 41.800 de persoane până la finele lunii ianuarie și se înregistraseră 35 cazuri de gripă.

Imunizarea antigripală se face cu prioritate persoanelor cu boli cronice, celor de peste 65 de ani, copiilor și bătrânilor instituționalizați, gravidelor și personalului medical. Vaccinarea antigripală este gratuită, se face în spitale sau la medicul de familie și în acest moment mai există 32.435 doze de vaccin în județ, potrivit DSP Neamț.

Autoritățile sanitare au decis să permită și altor persoane, care nu sunt în grupele de risc, să se poată vaccina gratuit: „Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.