Refacerea planului de școlarizare raportat la 26 de elevi într-o clasă, în loc de 28

Reducerea claselor de liceu, din toamnă, pe fondul scăderii numărului de elevi, a stârnit nemulțumiri, inclusiv în Neamț. Părinții elevilor de la Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamț, unul dintre liceele care vor pierde clase, au lansat o petiție online și au trimis un memoriu Inspectoratului Școlar Neamț pentru revenirea asupra deciziei de a desființa una din cele două clase de a IX-a.

Nemulțumiri și proteste au fost la mai multe licee vocaționale din țară, ceea ce a făcut să fie reluate discuțiile cu ministrul Educației, potrivit lui Iulian Cristache, liderul Federației Asociațiilor de Părinți, citat de edupedu.ro: „(…) în urma acestor discuții, pentru teoretic, de la 28 cât era cifra maximă se va trece la 26. Se reface cifra de școlarizare la nivel de fiecare județ, se vor întruni din nou consiliile de administrație și nu vor dispărea aceste clase”.

Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț ne-a declarat că se analizează și această variantă: „Am avut discuții și în această dimineață la minister, este posibil să se ajungă la această variantă, dar urmează să se stabilească”.

Planul de școlarizare a fost structurat raportat la un număr de 28 de elevi într-o clasă, așa cum prevede metodologia în vigoare. În județul Neamț, sunt cu 25 de clase de a IX-a mai puțin din toamnă, pentru că sunt cu 735 de elevi de a VIII-a mai puțin decât anul școlar trecut.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *