Spitalul Județean Neamț asaltat de controale, sunt vizați ultimii 3 ani

Astăzi, 19 ianuarie, o echipă formată din 5 reprezentanți ai Corpului de control al Ministerului Sănătății a început verificările la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Absolut toate aspectele activității sunt vizate, după cum a anunțat mesagerulneamț.ro încă de acum două zile. „Este un control de fond, pe gestionarea pandemiei – protocoale, proceduri, au și câteva puncte legat de Achiziții, Tehnic, Financiar, activitatea Resurselor Umane și evenimentele legate de incendiul din 14 noiembrie, din ATI. Deocamdată, ne-au cerut documente din anii 2018-2020”, ne-a declarat astăzi dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, directorul medical interimar al spitalului județean.

Controlul a fost solicitat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care cercetează împrejurările și cauzele în care s-a produs incendiul din secția ATI, din 14 noiembrie 2020.

În paralel, tot de astăzi a început și ISU Neamț controlul anual la spitalul județean. „Acum, pe lângă aspectele verificate în mod obișnuit, este în atenție și secția ATI modulară. A început construcția de o săptămână și trebuie discutat cu cei de la ISU. Ar urma la începutul lunii aprilie să fie gata această secție modulară”, a mai precizat directorul medical al spitalului județean.

C.I.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.