Bătaie la nivel de politică rurală : primărița PNL de Grințieș s-a bătut cu viceprimarul Pro România

Un exemplu de colaborare eficientă în administrația publică locală vine de la capătul județului, din comuna Grințieș. Astăzi, 3 februarie,  dimineață în jurul orei 9.00, serviciul Ambulanță a primit două apeluri. Primul, de la Alin Crețu, viceprimarul Pro România, ales cu voturile PSD-ului în această funcție, în ciuda protocolului încheiat între PNL și Pro la ora 9.35, iar următorul de la primarul Ana Buștihan, la 9.47.

Fiecare l-a acuzat pe celălalt de agresiune, primărița invocând în plus, un puseu de tensiune. Despre colaborarea dintre cei doi edili locali au fost sesizați și polițiștii care s-au deplasat la locul faptei și au constatat, la o examinare vizuală a situației, că nici unul dintre nu avea leziuni incompatibile cu exercitarea funcției, în deplinătatea capacităților fizice. S-ar putea ca echipajul medical, chiar fără o expertiză de specialitate, să constate ceva vicii ascunse de funcționare.

Gura politică a satului spune că în trecut ar fi existat unele probleme între cei doi reprezentanți de frunte ai comunității care nu ar permite o colaborare, fie ea și în cadrul unui protocol între partide. Ce este sigur, de la numirea noului viceprimar au existat tot timpul discuții aprinse, iar surse din primărie ne-au vorbit de o premeditare a scandalului venită din partea viceprimarului.

Dacă va fi cazul, vom reveni, mai ales dacă se va desfășura și runda a doua. (M.N.)

Nota redacției: Metoda aplicată de cei doi poate deveni un exemplu de bune practici și în alte zone de interes județean sau local: Consiliul Județean ( Arsene cu cine?) , Primăria Roznov ( Pavăl cu Ciubotaru) Primăria Piatra Neamț ( cine cu Carabelea?) etc.

Comunicatul oficial al IPJ Neamț

La data de 3 februarie a.c., ora 09.35, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați, prin SNUAU 112, de către un bărbat de 37 de ani, din Grințieș, cu privire la faptul că a fost agresat de o femeie de 52 de ani, în timp ce se afla în interiorul unei instituții publice.
Totodată, la ora 09.47, prin apel 112, femeia de 52 de ani, a sesizat faptul că a fost agresată de bărbatul de 37 de ani.
În urma celor sesizate, ambele persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

 

2 comments

 • SURDU LILIOARA

  februarie 3, 2021 at 10:26 pm

  Acesta nu este bărbat, minte cu nerușinare, este tânăr și are putere de muncă, este părtaș cu tatăl său la furtul de pădure din comuna Grinties și așteptăm și noi o schimbare în comună. Fara PSD la conducerea comunei Grinties!

  Răspuns

 • Jur.Paun Marin

  februarie 4, 2021 at 9:26 am

  Buna ziua
  Cunoscândul pe actualul viceprimar și fiind și coleg la Primăria Bicaz a dat dovada întotdeauna de prezenta in viața publica și o compatibilitate onoranta .
  După toate relatate de către Ziariști nu cred in stare aceasta persoana sa facă așa ceva ,este o persoana liniștita și onesta

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *