Începe turnarea fundației pentru secția ATI Piatra-Neamț realizată de Fundația „Dăruiește Viața”

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației „Dăruiește Viața” vor fi prezente mâine, 4 februarie, la Piatra-Neamț, la turnarea primei cupe de beton la fundația noii secții ATI. Până acum au fost obținute avizele și autorizațiile necesare și a fost nivelat terenul. Este a doua investiție a asociației, după cea de la Spitalul pentru Copii Elias București.

Secția modulară ATI se ridică în curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, după incendiul care a distrus secția din pavilionul nou. Va avea o capacitate de 18 paturi pentru bolnavii Covid, dispuse în trei saloane, un izolator, spații tehnice și medicale, o centrală de tratare a aerului și rețea de gaze medicale. Proiectul „Dăruiește Viață” a atras până acum sponsori importanți din toată țara, care au donat sume consistente în sprijinul realizării investiției.

Partenerii locali ai asociației – Consiliul Județean Neamț și Spitalul Județean de Urgență – au contribuit cu terenul pus la dispoziție, obținerea autorizațiilor, iar la final dotarea secției cu echipamentele și aparatura necesară. „Dăruiește Viață” a realizat master planul, proiectul de arhitectură, proiectul tehnic, managementul de proiect și se ocupă de lucrările de montaj a structurii modulare, de lucrările de branșare a structurii modulare la rețelele de utilități, de conectarea structurii modulare la rețeaua de gaze medicale și aer comprimat. Termenul de realizare a secției, convenit de ambele părți, este de două luni. Secția modulară va rămâne în proprietatea SJU Piatra-Neamț după pandemie, putând fi adaptată nevoilor medicale ulterioare.

C.I.