Cuplurile Moise-Arsene, Chitic-Gavrilescu, braț la braț și în Piatra Neamț

După lovitura fulgerătoare aplicată în Consiliul Local Piatra Neamț de către PNL-USRPLUS, cu un adaos semnificativ și decisiv de la Pro România și ALDE, care a dus la alegerea ca viceprimar lui Marius Irimia, cei din PSD și PMP au intrat și ei în joc cu comunicate în care acuzau ilegalități. Exact cum s-a întâmplat după ședința Consiliului Județean, dar în sens invers, mai puțin partea cu ilegalitatea, fiind accentută imoralitatea- vezi funcția de director adjunct la DGASPC sau alte funcții promise.

Ce spun cei de la PSD prin vocea președintelui de filială? Că e ilegal, pentru că ”nu erau validați toți consilierii din legislativul local”. Pentru că, într-o încercare disperată de a opri ședința  la momentul oportun, Cristian Sauciuc, un demn reprezentant al noii generații promovate de Laurențiu Dulamă în politică, s-a sacrificat și și-a dat demisia, cu consemnarea orei exacte, 12. 35, să nu fie discuții la Tribunal. Iată comunicatul, care pare mai mult o lamentare literar-politică:

Astăzi s-a consumat un nou episod din ilegalitățile care au loc sub oblăduirea primarului liberal Andrei Carabelea!

Cu o sfidare totală față de lege – probabil nici secretarul Primăriei Piatra Neamț nu e străin de toate aceste practici – a fost ales al doilea viceprimar al instituției care ar trebui să reprezinte interesele pietrenilor!

Este regretabil și jenant modul în care se comportă membrii alianței PNL-USR Plus din Consiliul Local Piatra Neamț, având în vedere că s-au grăbit să aleagă un viceprimar deși nu erau validați toți consilierii din legislativul local!

Dar legea nu există pentru cei din PNL și USR!

Domnule distins primar, am fost anunțată de către colegul meu Cristian Sauciuc despre faptul că l-ați contactat după ce ați aflat că a demisionat, deci nu puteți nega că nu ați fi știut încă de la începutul ședinței că sunteți în afara legii!!! Cu toate acestea, interesele de partid, de grup, v-au mânat să vă atingeți scopul cu orice preț.

Rușine, Andrei Carabelea, pentru atitudinea pe care o ai! Piatra Neamț merită un primar demn, corect, cu respect față de lege! Nu un pion aruncat pe o tablă de șah, într-o luptă disperată! Și avem în față 4 ani… Bietul oraș de la Poalele Pietricicăi! Voi lupta cu toată forța pentru salvarea orașului meu!

Florentina Luca Moise

Presedinte PSD PIATRA NEAMȚ

Lăsând la o parte patetismul, problema ar fi, din punctul de vedere al PSD, că prin demisia lui Sauciuc nu ar mai fi Consiliul Local  complet și nu ar putea fi ales un viceprimar. Din ce spune legea, această condiție era necesară doar în momentul constituirii consiliului, nu și pe parcurs. Dar aceste lucruri, în vâltoarea luptei politice locale sunt probabil doar amănunte, important este să scrii și să protestezi.

 

 

Ilegalități în 3 puncte anunțate de PMP

PMP-ul, partidul care-și dorește conservarea pozițiilor ocupate în societățile Consiliului Local, cocoloșit cu drag de liberali în speranța că până la urmă cuplul Chitic-Gavrilescu va uita de prima căsătorie cu PSD,  protestat și el, mai tehnic și pe puncte.

COMUNICAT DE PRESĂ

”Astăzi 19.02.2021, în Consiliul Local Piatra Neamț au continuat seria ilegalităților care au devenit o practică  a unei părți din actualul consiliu local și orchestrate de primarul Carabelea Andrei, astfel:

 1. Votul consilierului local Harbuz Liviu este ilegal având în vedere

decizia definitivă de incompatibilitate ANI luată de peste 30 de zile.

 1. Nu s-a ținut cont de demisia colegului nostru Sauciuc Cristian din

funcția de consilier local, demisie depusă și înregistrată, înainte de ora ședinței.

 1. Alegerea viceprimarului nu reprezenta caracter de urgență pentru a fi introdusă  pe ordinea de zi a unei ședințe cu caracter de „îndată” .

Motivele expuse determină grupul consilierilor locali PMP, să conteste în instanță hotărârea C.L. Piatra Neamț, de astăzi.

 1. Bogdan Gavrilescu
 2. Tatomir Alina
 3. Șerban Valentin”

Ca și în cazul lui Alin Lehăduș, celălalt viceprimar, vom asista la plângeri, se va aștepta punctul de vedere al Prefecturii, după care se va ajunge, garantat, în instanță. Până atunci vor trece câteva luni bune, se vor mai schimba prieteniile, pe bază de interese sau pe bază de dispariție de pe scena politică a unor combatanți din toate taberele, așa că circul va continua.

V.B.

1 COMENTARIU

 1. Hotul striga hotii. De zeci de ani PSD cumpara consilieri la bucata, care sa le permita sa hotarasca cine primeste bani din bugetul Consiliului Judetean. Consiliera, care a inclinat balanta in 2000 intre PD si PDSR (PSD de atunci), i-a costat o masina. Ceilalti au fost rasplatiti cu functii.
  ”nu erau validați toți consilierii din legislativul local”?!? – au trecut cinci luni de la alegeri.
  “Cu o sfidare totală față de lege – probabil nici secretarul Primăriei Piatra Neamț nu e străin de toate aceste practici – a fost ales al doilea viceprimar”. Dar hotararea prin care Laurentiu Dulama a fost revocat, in 2018, nu a fost cu sfidarea legii? Prefectul de atunci si fostul si actualul secretar al CJ, Daniela Soroceanu, nu a fost strain de aceasta decizie ilegala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.