Două cadre medicale de la Spitalul Județean Neamț răpuse de Covid

După moartea dr. Iosif Koszeghi, la mijlocul lunii decembrie, alte două cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț au pierdut lupta cu Covidul. Asistentul medical Gheorghe Leca, în vârstă de 64 de ani, din cadrul UPU Piatra-Neamț, care fusese confirmat Covid, a murit aseară. El fusese transferat la Cluj, la dorința familiei, pe 4 februarie, de la Spitalul Județean Neamț, după ce starea i s-a agravat și a fost intubat. A fost depistat pozitiv pe 17 ianuarie, iar pe 5 ianuarie se vaccinase. „Am pierdurt un coleg și un om deosebit. Îl cunosc de când am intrat în profesie, mi-a fost mentor, când era asistent șef la secția Boli Infecțioase. În UPU a venit din anul 2016 și în toți acești ani nu a avut o zi de concediu de boală, nu s-a plâns niciodată că ar avea probleme de sănătate. Urma să se pensioneze”, ne-a declarat Gabriela Chitoșca, asistenta șefă a UPU Piatra-Neamț.

Tot ieri, o infirmieră din secția Chirurgie a Spitalului Județean Neamț, Dana Mihăilescu, în vârstă de 38 de ani, s-a stins, la Iași. Era confirmată infectată cu coronavirus și avea probleme cardiace grave.

„Soarele vieții a apus pentru o ființă atât de dragă nouă. O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer.
GHEORGHE LECA
UN OM MINUNAT ȘI UN COLEG DE EXCEPȚIE!
Am sperat și ne-am rugat pentru însănătoșirea lui, dar moartea a fost mai puternică și ni l-a smuls dintre noi.
Numai Bunul Dumnezeu ne poate ajuta sa înțelegem că drumul lui s-a oprit aici.
De astăzi înainte nu îl vom mai putea căuta la telefon sau acasă și nici printre noi. De astăzi înainte îl vom căuta în sufletele noastre, singurul loc de unde nu va mai pleca niciodată.
Să-i fie ușoară marea și ultima sa trecere, să fie luminat locul ce-i va fi hărăzit.
DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE.
SINCERE CONDOLEANȚE FAMILIEI ÎNDURERATE.
Un pios omagiu și regrete eterne din partea Colectivul UPU SMURD al Spitalului Județean de Urgență Neamț”.

„Colectivul secției Chirurgie își exprimă regretul profund în legătură cu pierderea luptei cu boala a doamnei infirmier Mihăilescu Dana, care pleacă dintre noi la o vârstă atât de tânără. Dumnezeu să o odihnească în pace și să îi ocrotească familia!”.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *