Drăgălășenii pe Facebook: personaj cunoscut din Târgu Neamț, amenințări la adresa unui poliţist de la Rutieră

Ioan Craiu, personaj cunoscut din Târgu Neamț, a făcut mai multe comentarii jignitoare și, pe alocuri, cu tentă de amenințare, la adresa unui polițist de la Rutieră, pe o rețea de socializare .

Cel vizat este agentul Bogdan Ferăstrăoariu, unul dintre cei mai activi poliţişti de la Formaţiunea Rutieră Târgu Neamţ, dacă ţinem cont de multele încercări de mituire anunțate de acesta, urmate de dosare penale pentru cei în cauză. Totul a pornit de la o postare de pe pagina oficială a sindicatului Europol, unde a apărut o postare de apreciere la adresa a doi poliţişti de la Poliția Rutiera Târgu Neamţ, agent şef adjunct Bogdan Ferestrăoariu şi agent şef adjunct Vasile Puşcaşu, care au refuzat recent o mită de 500 de dolari și l-au denunţat pe şoferul prins beat la volan. La postarea respectivă au apărut și comentariile lui Ioan Craiu.

Iată una dintre ele: „Această curvă de om este un pericol public pentru noi toţi din Neamţ. (…). Această bestie când s-a căsătorit a obligat oameni să meargă la nunta lui şi le-a spus cât şi cum să dea darul la masă. (…). Această curvă din Vânători trebuie să dispară cât mai repede din poliţie. (…)”.

Se pare că frustrarea personajului vine din trecut, tocmai din anul 2017, când un echipaj de la Poliția Rutieră Târgu Neamț, l-a oprit în trafic în timp ce conducea autoturismul personal, fiind depistat cu o alcoolemie de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Unul dintre polițiști era agentul Bogdan Ferăstrăoariu. La momentul acela polițiștii i-ar fi întocmit și un  dosar penal. Sau poate că este vorba despre o frustare mai largă, la adresa oamenilor legii, cu care s-a mai confruntat de curând.

Contactat telefonic, agentul Bogdan Ferăstrăoaru nu a dorit să facă niciun comentariu cu privire la acest subiect, dar a dat de înţeles că va aduce la cunoştinţa superiorilor săi acest caz.

C.T. STURZU