În  atenția taberelor care luptă pentru majoritatea în Consiliul Județean: interdicții la Pro România!

Miercuri, 10 februarie, ar trebui să aibă loc două ședințe extraordinare în urma cărora să se aleagă vicepreședinții Consiliului Județean Neamț. Atât PSD-ul cât și PNL-ul fac eforturi să atragă voturile din partea partidelor mai mici, dar bătălia este dusă în special în zona consilierilor Pro România, partid considerat mai vulnerabil după ce a ratat intrarea în Parlament iar liderul național a ales calea unui job în străinătate, unde a mărturisit că este plătit mai bine.

Pe plan loca lucrurile sunt destul de neclare. Pe de o parte, este cunoscută poziția coordonatorului filialei Neamț de necolaborare cu Ionel Arsene. Pe de altă parte, Mădălina Ciobotaru, cu o susținere probabil statutară neoficială din partea lui Bogdan Tohăneanu, ar merge cu liderul PSD, capabil, în viziunea lor să ofere și locuri de muncă pentru membrii de partid dornici de asemenea cadouri politico-administrative.

La nivel de decizie politică lucrurile sunt însă încurcate. Acum o săptămână, forul central de conducere a stabilit ca linie de conduită ca aleșii Pro România, să nu voteze nici alianța de stânga ( PSD- PMP), nici cea de  dreapta (PNL-USRPLUS). Astăzi, 9 februarie, se aștepta cu sufletul la gură ”dezlegarea” de a vota, pe direcția dată de la București, cu speranța că ar fi una social-democrată clară. Din păcate pentru toată lumea, la nivelul Pro România a rămas în picioare hotărârea de săptămâna trecută, de abținere, ceea ce face și mai palpitant meciul de mâine din Consiliul Județean, când vom afla dacă avem consilieri Pro disciplinați sau disciplinați-interesați. (V.B.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *