PNL și USR: O nouă încercare de alegere a vicepreședinților Consiliului Județean Neamț

15 consilieri județeni, liberali și membri al alianței USR-PLUS. solicită convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț pentru miercuri, 10 februarie, ora 14,30 în sala „Calistrat Hogaș”, tema fiind deja una cunoscută, alegerea vicepreședinților de județ. Interesant este că ședința ar trebui să aibă loc cu o oră înaintea alteia, convocate de președintele Ionel Arsene, unde se cerea prezența fizică a consilierilor, de aceea mulți bănuiau că ordinea de zi va fi suplimentat cu un proiect similar cu cel al opoziției.

Să remarcăm că au semnat ca inițiatori doar consilierii liberali și de la USRPLUS, nu apare nimeni de la PMP, Pro România sau PPU-SL, probabil din motive de protejare a negocierilor.

Va fi interesant de văzut care oferte au prins mai tare la micile balamale din legislativul local, cele ale lui Arsene sau cele ale partidelor care asigură guvernarea împreună cu UDMR. Evident, surpriza cea mai mare ar fi o colaborare PSD cu USR PLUS pentru asigurarea unei majorități, colaborare care ar găsi urgent adepți care să o susțină. Pe de altă parte n-ar fi nici o surpriză o colaborare ”of the record”, fără surle și trâmbițe,  evident doar în interesul județului, între PSD și PNL, pentru detensionarea situației înainte de votarea bugetului.

V.B.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *