Poliția Locală Piatra Neamț se îmbogățește

Cine spunea că legea și dreptatea nu-și fac loc și la Piatra Neamț? În 2017 săptămânalul „Mesagerul de Neamț” scria despre o situație pe care o constata Curtea de Conturi. Iată textul:

”Poliția Locală Piatra Neamț are de recuperat o sumă frumușică de la un salariat propriu. Este vorba despre Dragoș Ștefan, acum purtătorul de cuvânt al instituției și angajat al Consiliului Local. Acesta nu are mult de când a ajuns salariat al Poliției Locale, din toamna anului trecut, dar, până atunci, a prestat pentru instituția publică servicii de consultanță juridică. Nu pe persoană fizică angajată a municipalității, ci pe PFA Dragoș Ștefan.

Curtea de Conturi a considerat că acest gen de servicii a produs un prejudiciu Poliției Locale, evaluând paguba la 82.080 lei: «Curtea a considerat contractul ca nefiind realizat în concordanță cu prevederile legale și s-a formulat acțiune civilă împotriva PFA-ului. S-au efectuat servicii de consultanță pe domeniu administrativ, pe managerierea procedurilor administrative, trasee interne ale actelor administrative și mare parte pe Comisia de disciplină. Postul de consilier juridic, la momentul respectiv, era vacant și atunci s-a externalizat serviciul», a declarat însuși Dragoș Ștefan, de data aceasta în calitate de purtător de cuvânt.

Eugen Pancu, directorul Poliției Locale Piatra Neamț, a declarat că se cuvine reținut în sarcina consilierului juridic/purtător de cuvânt faptul că, la vremea aceea, nu era angajatul Poliției Locale. Ce contează că era angajat al Consiliului Local, pe post de consilier juridic, și mai presta și pe PFA? «A venit la noi prin concurs, din septembrie sau octombrie anul trecut. Ne-a asigurat consultanță juridică pentru că noi nu aveam consilier juridic. Chiar astăzi susținem proba scrisă pentru ocuparea acestui post vacant».

Florin Fecic, secretarul municipiului Piatra Neamț, declară că Dragoș Ștefan este, în continuare, angajatul Consiliului Local și efectuează cu normă parțială și servicii de purtător de cuvânt al Poliției Locale”.

De curând, după o adevărată aventură juridică, cu rejudecarea rejudecării, Curtea de Apel Bacău a dat dreptate celor de la Curtea de Conturi. Teoretic, după ce vine motivarea deciziei, cei din Poliția Locală trebuie să înceapă recuperarea banilor, deloc puțini.

Cum spuneam, mai bine mai târziu decât niciodată. Este un prim pas mic pentru Poliția Locală, poate fi un pas mare pentru Primăria Piatra Neamț pentru recuperarea altor sume imense care ar ajuta enorm investițiile de care orașul are nevoie.

V.B.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 477, săptămâna 11-17 februarie.

One comment

  • Filos Dumitru

    februarie 12, 2021 at 5:22 pm

    Nimeni nu răspunde. Rețeaua Romtelecom este un pericol în mediul rural.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *