Prefectul George Lazăr dă dreptate PSD- ului în privința alegerii viceprimarului Alin Lehăduș și duce meciul în instanță

După ce Alin Lehăduș a ajuns viceprimar în urma unei ședințe de îndată a Consiliului Local, fără participarea consilierilor local PSD și ALDE, a urmat o plângere adresată Instituției Prefectului județului Neamț. În conferința de presă de miercuri, 24 februarie, prefectul George Lazăr a anunțat că, potrivit analizei făcute de specialiștii din instituție, respectiva hotărâre nu a respectat legislația în vigoare, deoarece la vot a participat un consilier local, Liviu Harbuz, care își depusese anterior demisia. Potrivit prefectului, depunerea demisiei nu putea fi urmată de o retragere a acesteia. De aceea, Prefectura va trimite primăriei decizia ca în următoarea ședință a acestuia să revoce hotărârea respectivă.

Potrivit acestui raționament și alegerea ca viceprimar a lui Marius Irimia ar putea avea aceeași soartă, deoarece și în acest caz a votat Liviu Harbuz. De asemenea, și toate hotărârile luate în ședințele care au avut cu participarea lui Liviu Harbuz ar putea fi considerate ilegale.

Chiar în timpul conferinței de presă, a fost emis un comunicat semnat de Florentina Moise, în care prefectul a fost felicitat pentru modul în care acționat:

”Prefectul a dat dreptate PSD

  • Alin Lehăduș, PRO România, a pierdut funcția de viceprimar al municipiului reședință de județ, în urma reclamație pe care a făcut-o grupul de consilieri locali ai PSD Piatra Neamț
  • „în sfârșit, s-a făcut dreptate“, a declarat profesor Florentina Luca-Moise, președinte al PSD Piatra Neamț

PSD a înfrânt alianța PNL-ProRomânia, constituită la nivelul municipiului Piatra Neamț, alianță care l-a impus pe Alin Lehăduș în funcția de viceprimar la sfârșitul anului trecut.

Astăzi am obținut o primă victorie! Prefectul de Neamț a recunoscut într-o conferință de presă că ședința în care Alin Lehăduș a fost ales viceprimar a fost ilegală. Am atacat hotărârea în baza căreia a fost desemnat în această funcție și astăzi prefectul județului ne-a dat dreptate. Este adevărat, astăzi am văzut că legea se poate respecta și la Primăria Piatra Neamț. Îl felicit pe domnul prefect că nu a intrat în jocurile politice și a analizat cu celeritate speța prezentată de grupul de consilieri locali ai PSD.

Este un prim pas către reinstituirea legalității în Consiliul Local Piatra Neamț. Așteptăm cu interes și răspunsul pentru a doua solicitare, pentru că nu a fost legală nici alegerea celui de-al doilea viceprimar al municipiului Piatra Neamț. În numele pietrenilor pe care îi reprezentăm, sperăm ca prefectul de Neamț să dea dovadă de aceeași acuratețe în luarea deciziei vizavi de reclamația noastră“, a declarat profesor Florentina Luca-Moise, președinte al PSD Piatra Neamț.

În următoarea ședință de Consiliu Local Piatra Neamț se va supune la vot un proiect de hotărâre pentru revocarea hotărârii din 21 decembrie 2020 prin care Alin Lehăduș a fost ales viceprimar.

Prefectul a anunțat că există posibilitatea, din punct de vedere legal și analizând similitudinile, ca decizia și în cazul alegerii celui de-al doilea viceprimar. Marius Irimia de la USRPLUS.

De asemenea, se cere imperativ ca în ședința de mâine a Consiliului local să fie promovată o hotărâre de consiliu de revocare a lui Alin Lehăduș din funcție.

Este important de amintit că punctul de vedere al prefectului este consultativ și mai mult ca sigur se va ajunge în instanță. Abia acolo se va lua o decizie definitivă.

V.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.