Primarul Harpa, contre cu un fost coleg polițist

În  şedinţă de joi, 25 februarie, a Consiliului Local Târgu Neamţ, au sărit scântei în urma unei discuții dintre primarul Daniel Harpa și fostul șef al Poliției Târgu Neamț, Neculai Preda, consilier local din partea PMP. Mărul discordiei, un proiect  acordarea unui aviz de principiu în vederea achiziţionării unui imobil-clădire, situat pe str. Ion Moşneagu nr. 2. O societate cu sediul în Bacău, proprietarul imobilului de pe str. Ion Moşneagu nr.2, printr-o adresă depusă la primărie, şi-a exprimat intenţia de a vinde această clădire cu suma de 386.399 lei. Primăria ar putea folosi imobilul pentru un proiect finanţat din Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2020, privind  , în cadrul Programului ”Dezvoltare Locală, reducerea sărăciei şi creşterea incluziunii romilor.  Valoare minimă a grantului care poate fi solicitată este de 300.000 Euro, cea maximă de 1.000.000 Euro.

Supărarea primarului Daniel Harpa faţă de cei doi consilieri locali de la PMP, Neculai Preda şi Daniel Secheşan a venit ca urmare a unei postări pe facebook venite din partea celor doi cu o zi înainte. În postarea respectivă cei doi au arătat că au fost personal la clădirea care urma să fie obiectul proiectului de a doua zi, sugerând, fără argumente concrete, că ceva nu este în regulă intenţia primăriei de a achiziţiona această clădire printr-un proiect cu fonduri norvegiene. Evident ,valoarea de vânzare a imobilului estimată de proprietar, cheltuielile necesare efectuării documentaţiei tehnico-economice, scopul achiziţionării, viitoarea utilitate a acestei clădiri au dat apă la moară unor conspiraţii în mediul privat cu comentariile aferente la postarea celor de la PMP.

Primarul Daniel Harpa : „Domnule Preda, confundaţi Consiliul Local cu poliţia. 70.000 lei sunt pentru a iniţia acest proiect şi a-l depune spre finanţare cu fonduri norvegiene, ceea ce implică consturi pentru expertiză tehnică, studiu de fezabilitate, avize şi altele. Toate asta costă. Faceţi anchetă ca la poliţie? De ce nu aţi venit să întrebaţi la primărie despre ce este vorba ca să vă lămuriţi? De 8 ani de zile se fac proiecte europene, le-am iniţiat şi le-am depus. De unde să am certitudinea că ne va fi și aprobat? M-aş fi aşteptat la voi doi să veniţi la primărie să vă lămuriţi, nu să postaţi prostii şi dezinformări pe Facebook. Nu o să accept să fiu criticat pe nedrept. Am luat primăria cu grad de îndatorare de 60% și am adus-o  la 4%. Că e simplu să mergi cu maşina de serviciu, să faci poze şi să critici”.

Datoria mea de consilier local este să informez cetăţenii”, intervine Neculai Preda.

De acord. Dar să-i informaţi corect. Nu cu minciuni”, răspunde primarul. Acesta continuă: „Trebuie făcut ceva şi în zona aia că şi aşa-i zonă de infecţie. Acum se votează un aviz de principiu, nu proiectul în sine. D-stră sunteţi consilier local sau freelancer? Una, două, pe facebook. Şi-i angrenaţi şi pe alţii în discuţii care habar n-au de administrație. Dacă eu aş scrie pe Facebook că Neculai Preda a făcut ceva și nu ar fi adevărat nu v-aţi fi supărat? Când aveţi nelămuriri, informaţi-vă la primărie, nu neapărat la mine, că ştiu că aveţi o problemă cu mine. Nu mai scrieţi toate prostiile pe Facebook”.

C.T. STURZU

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. La cuprins mila de romii din tg neamt pe domnul Preda așa deodată ???sa cumpere primăria o casa pentru ei cu 386000mii lei sau sa inteles cu proprietarul în prealabil la așa suma poate are și el un comision ?? Dacă e la pensie de ce nu-și face agenție imobiliara ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.