Surpriză: aerodrom privat la Timișești, propunerea unui tânăr de 24 de ani

Zona viitoare autostrăzi Târgu Mureș-Târgu Neamț –Iași devine din ce în ce mai interesantă pentru cei care își fac planuri pe termen lung. Un asemenea întreprinzător este Ilie Botez, reprezentantul SC White Wings Flu Club SRL, care a solicitat Consiliului Local Timișești concesionarea unui teren pentru construcția unui aerodrom privat.

Prezent în şedință, Ilie Botez a oferit amănunte: „Am 24 de ani și ultimii ani i-am petrecut prin aeroporturi. M-am pregătit pentru aviația comercială şi am susținere din partea autorității aeronautice din România să pot pune bazele unei școli de zbor și a unui aerodrom de mari dimensiuni, unde să putem opera diferite zboruri. Dispun de  finanțare pentru construirea hangarelor și pentru achiziția de noi aeronave. Pot achiziționa și un avion de mai mari dimensiuni cu care să putem opera curse externe. Avem nevoie de acest teren din Timișești pentru proiectul nostru. De asemenea putem face și zboruri de agrement. De aceea vă rog să dați curs solicitării mele de a concesiona această suprafață de teren ca să putem pune bazele unuia dintre cele mai importante aerodromuri private din România”.

Terenul este situat în zona pasarelei dintre satul Dumbrava şi oraşul Târgu Neamţ. În cadrul şedinţei,  primarul Vasile Mărculeţ a explicat consilierilor locali care va fi poziția executivului local: „Urmează să intabulăm acest teren. Am discutat cu domnul Ilie şi are deja câteva aeronave şi intenţionează să facă şi o şcoală de pilotaj. Este un proiect foarte interesant. Proiectul va fi finanţat de ei, iar noi să le oferim terenul în concesiune pe mai mulţi ani. Mă bucur că domnul Ilie Botez a ales comuna noastră pentru acest aerodrom şi ne-am bucura ca peste ani să mergem la Ierusalim ca să aduce lumina sfântă la Timişeşti”.

Proiectul celor de la SC White Wings Fly Club SRL include şi amenajarea unui helioport, unde vor putea opera elicoptere civile, militare şi elicoptere ale Ministerului Sănătăţii, a unei şcoli de pilotaj cât şi intenţia achiziţionării într-un viitor apropiat, a unei aeronave comerciale, cu care să se opereze curse charter la orice oră din zi şi din noapte, atât pe teritoriul Râmâniei cât şi în afara graniţelor. Totodată, Ilie Botez a dat de înţeles că intenţionează să achiziţioneze şi un elicopter care să fie folosit în scopuri civile şi chiar medicale.

SC White Wings Fly Club SRL are sediul social în Davideni și a fost înființată în octombrie 2020. Acționarul unic are doar 24 de ani și deocamdată totul se bazează pe declarațiile și asigurările acestuia. Cum pentru o asemenea afacere este nevoie de foarte mulți bani, rămâne să vedem care va fi finalitatea proiectului.

C.T. STURZU

One comment

 • TICU

  februarie 27, 2021 at 2:44 pm

  Ha, ha, ha…aerodrom le Timisesti !!!. Aceeasi schema clasica de a da un tun imobiliar. Nu este prima data. Sau facut spitale( ??!!)si altele. Vechiul primar de la Ceahlau are un dosar penal pe o cauza asemanatoare, iar comuna Ceahlau a ramas fara o suprafata de zeci de hectare de teren. Scema:
  vine un ,,investitor”, cu o propunere cat mai pompoasa( curse externe, heliport pentu elicoptere
  militare si sanitare, scoala de pilotaj, curse charter etc.,etc). Primarul imbrobodeste opinia publica cu
  excursii la Ierusalim, terenul este scos din domeniul public dus in privat, cativa ani nu o sa se mai auda nimic, nu o sa-si mai aduca aminte cetatenii ce mai e cu aerodromul, dar cineva o sa fie stapan cu acte in regula pe terenul acela. Smecherii din Tg.Neamt, si nu numai, nu sunt straini de ,aceasta ,,investitie”.Ce garantii poate oferi acel investitor in afara de vorbe goale, fara acoperire ?
  Pentru cine vrea sa se convinga are exemplu aeroportului Brasov- oras cu traditie aviatica, cu putere
  economica si politica. Ce a insemnat ca timp, bani, avize, etc..? Este aeroport la Iasi, la Suceava,la
  Bacau. Lipsea un aerodrom de ,,mari dimensiuni” la Timisesti….ca doar fraeri sunt multi si ,,baeti
  destepti”putini, dar cu relatii…!!!!!!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *