Veste proastă: Spitalul Județean Neamț nu se deschide prea curând pentru bolnavii non-Covid

Pentru că sunt tot mai puțini pacienți Covid spitalizați, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a decis redeschiderea spitalelor care tratează doar pacienții cu Covid-19 și pentru alți bolnavi, acolo unde se poate.

Situația de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț nu este, însă, una propice. Toată lumea își dorește redeschidera spitalului, dar nu sunt condiții. „Am discutat cu conducerea spitalului și am analizat, iar concluzia este că prea curând nu putem redeschide spitalul”, declară Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț. Două ar fi motivele cele mai importante care stau în calea reorganizării spitalului: „Deocamdată sunt încă mulți pacienți internați, în jur de 150, nu suntem în situația din vara anului trecut, când erau doar 50 de pacienți Covid internați. În al doilea rând, nu avem secție ATI corespunzătoare și nu putem risca să dăm drumul secției Chirurgie și să nu avem medici anesteziști și condiții de spitalizare. Domnul ministru Vlad Voiculescu ne-a transmis să analizăm dacă este posibilă redeschiderea spitalelor. Nu-i așa simplu!”, conchide șeful DSP Neamț. Acesta adaugă că se va face o nouă evaluare după ce se va finaliza noua secție modulară ATI realizată la spital de fundația „Dăruiește Viață”, în locul celei distrusă în incendiul din 14 noiembrie. Dar va conta foarte mult și incidența îmbolnăvirilor care se va înregistra pe la sfârșitul lunii martie și numărul pacienților Covid care vor trebui internați. Nu în ultimul rând și realizarea unor circuite adecvate în spital, ceea ce iarăși nu este simplu.

C.I.

2 comments

 • Claudia

  februarie 21, 2021 at 8:12 pm

  Am si eu o întrebare: dacă in SJUNeamt sunt internați doar 150 pacienți, angajații acestuia( medici, asistente, infirmiere, femei de serviciu ) primesc leafa ca si cum s-ar desfășura normal activitatea ??

  Răspuns

 • Gabriel

  martie 1, 2021 at 11:32 pm

  Intre timp spitalul de PNEUMOFTIZIOLOGIE Bisericani – spital specializat in afectiuni pulmonare, dotat cu 300 de paturi, zace gol (mai putin de 50 internati (dintre care 20 de COVID)) la mai putin de 15km de Piatra Neamt. Concluzia o trageti voi.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *