Alte 31 de școli din Neamț intră în scenariul galben înainte de vacanță

Astăzi, 26 martie, conform scenariilor actualizate pentru ultima săptămână de școală emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, înaintea vacanței de primăvară, 31 de școli din Neamț din scenariul trec din scenariul verde în cel galben.

În urma hotărârii adoptată de CJSU Neamț, mai sunt doar 118 școli în scenariul verde. Aceleași două școli din comuna Bîra rămân închise pentru cursuri fizice și săptămâna viitoare, localitatea fiind în continuare în carantină din cauza ratei mari de infectare (6,5 la mie astăzi). Luni, 29 martie și marți, 30 martie elevii de clasa a VIII-a susțin simularea evaluării naționale, cu excepția elevilor din localitățile carantinate. „Simularea evaluării naționale pentru elevii din comuna Bîra se amână pentru luna mai. Subiectele vor fi concepute de inspectori școlari, așa cum a stabilit ministrul Educației”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Neamț.

Elevii din 157 de școli vor învăța după scenariul galben și alte 46 de școli sunt în scenariul roșu, săptămâna viitoare.

Lista completă este următoarea:

scenarii scoli 26mar

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *