Piatra-Neamț: Protest spontan al părinților în fața Inspectoratului Școlar

Un grup de câțiva părinți însoțiți de copii au protestat astăzi, 26 martie, de la ora 13.00, în fața sediului Inspectoratului Școlar Județean din municipiul Piatra-Neamț. Protestul a fost unul spontan și ca atare s-a solicitat prezența forțelor de ordine publică de la Poliție și Jandarmerie. „Protestăm împotriva întreruperii școlii o lună de zile, este prea mult. Este un protest spontan”, a declarat unul din părinți.

Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț, a coborât la protestari și a stat de vorbă cu ei. „Sunt nemulțumiți că se dă vacanță în plus. Eu i-am asigurat că elevii se vor întoarce la școală după vacanță și nu vor fi probleme, dar trebuie ca toată lumea să respecte regulile sanitare. Elevii din învățământul primar au fost fizic la școală din luna februarie și nu-i chiar simplu. Copiii chiar așteaptă vacanța”.

Ministrul Educației a decis, după consultarea cu ministrul Sănătății, ca vacanța de primăvară să fie o lună de zile, în perioada 2 aprilie – 4 mai și acest semestru să se prelungească o săptămână. Decizia a fost luată pe baza datelor epidemiologice și a creșterii numărului de cazuri de infectare la nivel național. Singurii care învață în această perioadă sunt elevii din anii terminali, care au examene naționale în avră, după același calendar. Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat aseară că elevii din clasele a VIII-a și a XII-a și a XIII-a vor încheia acest an școlar pe 11 iunie și respectiv pe 4 iunie. Aceștia vor avea două vacanțe de Paști și cursuri doar online în cele 14 zile dintre vacanțe.

C.I.

One comment

  • Un fin observator

    martie 27, 2021 at 5:46 am

    Inspectorul stie mai bine ce vor copiii.Parintii si copiii lor sa plece acasa.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *