Continuă practicile necurate între Primăria Piatra Neamț și Publiserv! Se cere subcontractarea unor lucrări simple, dar bănoase

Un proiect de hotărâre pregătit pentru consilierii municipali din Piatra Neamț, pentru ședința din 25 martie, ne anunță că Publiserv nu este capabilă să ducă la bun sfârșit comenzile primite de la primărie și cere, disciplinată, acceptul consilierilor pentru a subcontracta execuția lor.

Ce nu poate să facă în acest moment Publiserv: întreținere, reparații și amenajări spații de joacă, montare și reparații mobilier stradal adică aparate de joacă pentru copii, coșuri de gunoi, bănci, garduri metalice de protecție (!), atenție, amenajări de trotuare și ale acces prin montare borduri și pavele și, țineți-vă bine, balastări, aducere la cotă cămine și guri de scurgere, execuție rigole. Pe final, pentru a fi foarte preciși în privința lucrărilor ce nu se pot face din lipsă de personal, dar și pentru a lăsa liberă calea abuzurilor, apare și un etc. Să recunoaștem, o comandă foarte greu de executat și de aceea bună de subcontractat..

Cum în contractul de concesiune încheiat între Publiserv și Primăria Piatra Neamț ( apropo, de ce nu-l publicați undeva vizibil, la fel ca și comenzile date către atât de aglomerata societate) există capitolul XXI, articolul 30 alin (1), care prevede posibilitatea subcontractării, doamna Marina Gavril șefa Serviciului Investiții Gospodărie Comunală, propune Consiliului Local adoptarea unei hotărâri prin care se aprobe respectiva subcontractare .

Cum șmecheria a funcționat în anii trecuți cu succes în mandatul Chitic, se dorește ca și în acest an să poată fi transmise lucrări pe ochi frumoși, către firme atent monitorizate de partid, totul sub masca contractului dintre Publiserv și primărie .

Ce trebuie să știe consilierii locali este că aceste lucrări, pot fi subcontractate doar dacă se depășește capacitatea tehnică a concesionarului, adică a Publiserv! În condițiile în care Publiserv nu poate face o amărâtă de balastare sau nu poate amenaja o alee, nu poate ridica la nivel un canal, de ce este nevoie să mai existe?

Trebuie să menționăm obligatoriu că proiectul este inițiat de către primarul Andrei Carabelea, la cererea societății conduse de Gheorghe Triboi. Adică de omul căruia Carabelea îi cerea demisia considerându-l incompetent. Acesta să fie prețul unei înțelegeri între părți?

Evident că nu ne putem aștepta nici măcar la discuții sau întrebări pe acest subiect în Consiliul Local, toată lumea fiind mulțumită cu un vot favorabil. Chiar și opoziția.

Valentin Bălănescu

One comment

  • Ion

    martie 21, 2021 at 12:19 am

    De 6 luni solicit prin aplicatia City Piatra Neamt inlocuirea a 2 coșuri de gunoi vandalizate în fata blocului si mi se raspunde ca nu au bani, iar cand o sa aibe o sa trimita Publiserv sa le monteze. O instituție mai incompetenta si mai hoata ca primaria Piatra Neamț nu cred ca exista in județ, iar Publiserv e cea mai incompetenta firma. La ce combinstii fac, inclusiv cu personaje din lumea interlopa, sper sa ajunga toti încolonați la pușcărie. Cu siguranta Carabelea va face figura buna acolo, il ajuta si fata sa fie mireasa din prima noapte. Bine ca au bani de giratorii facute in bataie de joc la poarta primarului

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *