Crește până la 13 numărul localităților aflate în scenariul roșu

Astăzi, 29 martie, în zona roșie sunt 13 localități din județul Neamț cu cele mai multe cazuri active de infectare cu coronavirus. Ceea ce era de așteptat, după o săptămână în care zilnic au fost confirmate peste 100 de persoane. 36 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în Neamț în ultimele 24 de ore.

Municipiul Piatra-Neamț a urcat astăzi până la 3,18 la mie incidență, după ce a trecut de pragul critic încă de sâmbătă. Sunt 358 persoane infectate confirmate în ultimele 14 zile, potrivit datelor transmise de Prefectura Neamț. În schimb, în municipiul Roman se constată o scădere a numărului de cazuri (astăzi 290), după ce în ultimele două săptămâni a fost în top. Și comuna Bîra înregistrează mai puține cazuri active și cu doar 11 persoane încă infectate coboară pe locul trei, cu 5,5 la mie rată. Reamintim că Bîra a intrat în carantină din 12 martie, când erau 20 de persoane confirmate pozitive și rata era de 10 la mie.

Acum, comunele Secuieni și Dochia sunt în top, prima cu 20 de cazuri și o incidență de 6,38 la mie și cealaltă cu 11 cazuri active și o rată de 5,65 la mie. Dacă se menține trendul, aceste comune urmează să intre sub restricții. Situația completă o puteți consulta mai jos.

rata localitati 29mar

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *