Premierul promite achitarea datoriei comunei Ceahlău din bugetul de stat

Premierul Florin Cîţu a promis achitarea sumei de 2.400.000 lei din fondul de rezervă al bugetului de stat, datorie aferentă comunei Ceahlău din judeţul Neamţ. Suma reprezintă penalităţile calculate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) la suma de 6.946.767 lei, pentru modernizarea unui drum cu fonduri SAPARD în timpul administrației Șchiopu. Cum lucrările efectuate au fost de proastă calitate, întreaga finanţare a trebuit să fie restituită. Între timp, noul primar al comunei, Dumitru Coroamă, s-a trezit că trebuie să achite aceste sume fabuloase din bugetul comunei.

În februarie anul trecut, premierul Ludovic Orban achita datoria de bază de 6.946.767  de lei din fondul de rezervă al guvernului. Despre această poveste încâlcită Mesagerul de Neamţ a scris aici.

Promisiunea de achitare a penalităţilor a fost făcută în cadrul unei întâlniri la guvern, ce a avut loc vineri, 25 martie, la care au participat premierul Florin Cîţu, prefectul George Lazăr, primarul comunei Ceahlău, Dumitru Coroamă şi parlamentarii Eugen Nazare-Țapu și Laurențiu Leoreanu.

Din cauza acestor penalităţi, primăria se confruntă cu tot felul de probleme financiare, de pildă nu mai poate solicita finanţare pentru un proiect de modernizare a muzeului sătesc, pe care îl derulează prin GALCeahlău.

Primarul Dumitru Coroamă este destul de rezervat în privinţa reuşitei acestui demers: “Deocamdată vorbim doar despre o promisiune, nu s-a concretizat nimic. Aşteptăm să vedem rezultatul final, care este foarte important pentru noi!“

 “Am găsit deschidere şi susţinere la domnul Premier Florin Câţu pentru rezolvarea problemei datoriei comunei Ceahlău de aproximativ 2.400.000 lei, care va fi achitată de la bugetul de stat şi totodată pentru continuarea finanţării pe programul PNDL a proiectului de asfaltare infrastructura locală în comuna Farcaşa. Pe viitor îmi doresc să ajungem să gestionăm şi să rezolvăm problemele majorităţii primarilor din judeţul Neamţ, să aducem finanţare pentru proiecte importante şi să dezvoltăm localităţile nemţene.

Îi mulţumesc în mod deosebit pentru sprijinul arătat faţă de problemele localităţilor din Neamţ, domnului Premier al României, Florin Cîțu“, a declarat prefectul George Lazăr.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *