Cristina Păvăluță flancată, din nou, de Laurențiu Amedeo Dulamă

Fără emoții, Laurențiu Amedeo Dulamă, consilier județean PPU-SL, a promovat cu fix 91,26 de puncte examenul pentru funcția de director general adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.  Emoțiile au fost mai mari  în momentul semnării contractului, care-l fixează până la pensie pe o poziție de plan secund, dar plină de posibilități de promovare. Cert este că, de la 1 martie, fostul vice al Consiliului Județean Neamț a devenit (prea) fericitul ocupant al unui fotoliu de șef la DGASPC. Noua postură, care a fost negociată intens pentru ca Ionel Arsene să obțină majoritate în Consiliul Județean, este extrem de potrivită cu expertiza domnului Dulamă acumulată pe vremea când era vice la CJ (mai puțin perioada când a fost exilat la etajul 4 și apoi dat afară de oamenii lui Ionel Arsene).

El răspunde de Serviciul registratură, relații cu publicul și evaluare inițială, unde are în subordine 16 oameni și Serviciul Administrativ-Aprovizionare cu 26 de oameni. Este ghinionul asistaților din multele centre ale DGASPC Neamț că nu vor intra în relații directe cu noul director adjunct, dar vor putea beneficia indirect de cele mai bune prețuri la alimente, cazarmament, cunoscută fiind calitatea de om econom a fostului vice.

Cristina Păvăluță, șefa DGASPC Neamț, este acum într-o postură destul de ingrată, pentru că trebuie să lucreze exact cu persoana din cauza căreia a fost declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate. Legăturile între dânsa, Amedeo Dulamă și Dan Vasile Constantin pot sugera, însă, un viitor interesant pentru DGASPC Neamț.

Cristina Păvăluță: șefa DGASPC, declarată în incompatibilitate, pentru că, în același timp, a fost membru în Consiliul de Administrație al Parking SA. ANI a constat că există indicii privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală, deoarece, în calitate de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, a încheiat un contract cu o societate administrată de Laurențiu Dulamă, în paralel, director la Parking SA”.

„Laurențiu Dulamă: director la Parking SA, l-a angajat pe DVC la societate, după ce PSD-ul a ajuns la putere alături de PNL și UNPR. A uns-o în CA pe Cristina Păvăluță, cu care, apoi, în calitate de administrator, încheie contractul pentru uși PVC pe firma lui. Declarat incompatibil de prefectul Soroceanu, nu de ANI, cum s-a întâmplat cu primii doi”.

„Dan Vasile Constantin: fost acționar, care, de peste 20 de ani, s-a află la butoane în județ. Incompatibil în formă continuată, implicat, în timp, în decizii la Consiliul Județean, Apa Serv, Troleibuzul, Spitalul Județean Neamț, Primăria Piatra Neamț, Parking, Locato, etc. Acum consilier personal al președintelui CJ Neamț, după ce a fost angajat la Parking, pe post de ”specialist în dezvoltare organizațională”. Și plătit bine, cu un program de lucru confidențial”.

Pe larg despre toate acestea puteți citi aici.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *