Din rațiuni de securitate, toate amenajările de pandemie din Spitalul Județean vor trebui desființate

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț și-a asumat ca până la 31 mai să demoleze tot ce a amenajat în secții pentru a crea circuitele necesare în pandemie. Paravane, uși glisante, vestiare, magazii etc vor trebui desființate, operațiune ce presupune noi cheltuieli, fiindcă vor trebui realizate noi compartimentări.

S-a ajuns în această situație fiindcă în urma amenajărilor, holurile din secții au fost îngustate, afectând viteza și eficiența evacuării pacienților în cazul unui incendiu sau al unui cutremur. Este doar una din neregulile constatate de ISU Neamț la controlul din luna ianuarie, când spitalul județean a fost amendat cu 60.000 lei. Printre altele, spitalului i s-a pus în vedere să elibereze urgent căile de acces. Medicii șefi de secții au fost înștiințați că trebuie să refacă circuitele, potrivit raportului SJU Piatra-Neamț transmis ISU Neamț.

 

În strădania de a remedia gravele nereguli sancționate de ISU, conducerea spitalului și-a mai asumat un termen, de-această dată mai scurt. Repararea sirenelor de avertizare la incendiu din secțiile Maternitate și UPU se va face până pe 30 aprilie.

 

Poate măcar cele din secția Maternitate, care erau „mute” la data controlului ISU, vor fi reparate mai repede. La Maternitate a fost amenjată noua secție ATI, după incendiul din 14 noiembrie și cele 6 paturi sunt mereu ocupate cu pacienți conectați la ventilatoarele mecanice. „La finele săptămânii trecute am finalizat acest raport pentru ISU, cu termenele pe care ni le-am asumat pentru a îmbunătăți lucrurile. Avem 10 probleme rezolvate și restul au termene de o lună, trei luni, șase luni și un an. Bani sunt, trebuie să se facă proiecte și să se cumpere ceea ce este nevoie”, a declarat Alexandru Filimon, managerul spitalului județean. Sirenele care nu funcționează nu sunt singura problemă. Cu excepția etajelor 4 și 5 din spitalul nou, în niciun pavilion al spitalului nu există sistem de detectare și semnalizare a incendiilor. Managerul Alexandru Filimon mai spune spune că investiția va trebui realizată până în luna ianuarie 2022 și speră că vor putea fi accesați banii europeni.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *