Demisii la spitalul Târgu Neamţ

Dr. chirurg Neculai Avădanei, şeful secţiei de chirurgie şi asistenta şefă a aceleaşi secţiii din cadrul spitalului orăşenesc “Sf. Dimitrie” din Târgu Neamţ şi-au depus recent demisiile.

Contactat telefonic, dr. Neculai Avădanei ne-a declarat: „Am considerat că e timpul să las tinerii să demonstreze ce pot. Nu am ţinut niciodată de vreun scaun sau de vreo funcţie. Însă voi rămâne în continuare medic chirurg în spital. Pe noul şef de secţie îl voi sprijini şi, aşa cum ne-am înţeles până acum, sunt sigur că ne vom înţelege şi de acum înainte”.

Dr. Neculai Avădanei a fost şef secţie chirurgie timp de 2 ani şi jumătate, iar la spitalul din Târgu Neamţ este medic din anul 1991.

Noul şef a secţiei de chirurgie este dr. Mihai Aurelian Tănase, angajat al spitalului de aproximativ 10 ani: „Am speranţe de mai bine… Am lucrat câţiva ani şi în spitale din Anglia şi aş vrea să aplic câte ceva din ce am văzut şi am învăţat acolo. Îmi doresc o colaborare bună cu toţi cei din spital dar mi-aş dori ca pacientul să fie pe primul loc. Spitalul este al pacienţilor, nu al medicilor sau asistentelor. Asta ar trebui să înţeleagă toţi. În Anglia când vine un pacient parcă ar intra Dumnezeu, aşa de frumos se comportă medicii şi asistenţii cu el. E nevoie să ne schimbăm mentalitatea. Cel puţin eu voi încerca să schimb asta”.

În locul asistentei șefe demisionare a fost numită doamna Mona Vartic.

C.T. STURZU

2 comments

 • Vasile

  martie 4, 2021 at 8:29 am

  Și-au dat demisia din cauza ca erau în incompatibilitate de funcții. Amândoi șefii erau manageri și administratori la firmele soției, respectiv soțului. Ca sa va convingeți verificați la registrul comerțului și la anaf.

  Răspuns

  • Mesagerul

   martie 4, 2021 at 2:26 pm

   Incompatibilitate la o asistentă?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *