Elev rănit grav după ce colegii l-au aruncat în sus și nu l-au mai prins, anchetă la liceu

Un incident care putea avea urmări foarte grave s-a întâmplat, dintr-o glumă, între colegi la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Pipirig ieri, 11 martie, în timpul pauzei de prânz. Un băiat de 13 ani a fost aruncat în sus, de câțiva elevi de la o altă clasă, care nu l-au mai prins. Copilul a căzut cu capul de pardoseală și a rămas inert.

„Un coleg trebuia să aducă instrumentele pentru matematică, de la clasa a VIII-a. S-au dus trei colegi, i-au aruncat pe sus, dar pe el nu l-au mai prins. I-a fost rău, a leșinat, îi curgea sânge din ureche și a fost dus la dispensar. Au venit și polițiștii”, ne-a spus un băiat care este  în aceeași clasă cu copilul accidentat.

Elevul a fost dus la dispensarul comunal, unde a fost consultat de medicul de familie care a sunat la 112. De acolo, la ora 14.51, el a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț. Băiatul avea traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței și otoragie (hemoragie pe ureche, ceea ce indică un traumatism cranian sever), potrivit SAJ Neamț. Medicii urgentiști de la Târgu Neamț l-au stabilizat și au cerut transferul de urgență cu elicopterul SMURD la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria Iași.

Prof. Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț ne-a declarat că luni se va deplasa personal la liceul din Pipirig: „Am informat și ministerul despre cele petrecute ieri la liceul din Pipirig, doamna director verifică ce s-a întâmplat exact și ce reguli s-au încălcat. A fost o joacă nesăbuită între colegi, în timpul pauzei de la ora 13.00, băiatul a intrat și el în joc, cu cei de a VIII-a l-ar fi ridicat în sus și i-au dat drumul, iar în cădere s-a lovit la cap. Știu că era conștient când a fost transferat la Iași. Școala face o analiză în legătură cu cele petrecute, iar luni voi fi și eu prezent în această școală. Niște măsuri cu siguranță se vor lua!”.

Poliția a deschis un dosar penal de vătămare corporală in rem (pentru faptă), urmând să fie audiați colegii și cadrele didactice, după cum ne-a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

C.I.