Începe înscrierea la clasa pregătitoare

Anul acesta, înscrierea pentru clasa pregătitoare se va desfășura în perioada 29 martie – 28 aprilie. Pentru copiii care au frecventat grădinița și împlinesc 6 ani după data de 1 septembrie 2021 nu mai este nevoie de evaluare psihosomatică, înscrierea la clasa pregătitoare putând fi făcută pe baza recomandării de la grădiniță. Evaluarea dezvoltării psihosomatice se face obligatoriu pentru copiii care nu au frecventat grădinița și pentru copiii care vin din străinătate.

Aceste noutăți sunt prevăzute în ordinul Ministerului Educației 3.473 publicat vineri, 12 martie, în Monitorul Oficial. Potrivit metodologiei, înscrierea la pregătitoare nu mai este condiționată de frecventarea grupei mari de grădiniță. Părinții își vor înscrie copiii pe baza unei cereri tip ce poate fi transmisă și online, caz în care trebuie transmisă și o declarație pe proprie răspundere. „În situația completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă, părintele va transmite unității de învățământ declarația-tip pe propria răspundere, prevăzută în anexa nr. 3 care face parte integrantă din prezenta metodologie, cu privire la veridicitatea informațiilor completate în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare, în situația menționată la art. 6 alin. (1). Validarea cererii-tip de înscriere este obligatorie și se face la unitatea de învățământ la care părintele solicită înscrierea sau prin intermediul mijloacelor electronice și constă în compararea datelor introduse în aplicația informatică cu documentele transmise de către părinte. Prezentarea de înscrisuri false se pedepsește conform legii și atrage pierderea locului obținut prin fraudă”, stabilește noul ordin.

Înscrierea se face la școala de circumscripție. Rămâne valabilă și anul acesta procedura de repartizare aleatorie a copiilor în clase, introdusă prima dată anul trecut, fie în ordine alfabetică, fie prin tragere la sorți.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *