O angajată a ANAF Neamţ are 5 case şi două terenuri, ANI a sesizat comisia de cercetare a averilor

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat astăzi, 3 martie, că a constatat existenţa unei „diferenţe nejustificate” între veniturile şi bunurile deţinute de o angajată a ANAF, în cuantum de 230.161,34 lei (aprox. de 57.436,48 euro), în perioada 20 noiembrie 2006 – 31 decembrie 2017.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către L. C., funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ, cu funcţia de consilier superior în cadrul Serviciului de Inspecţie Fiscală”, se arată în comunicatul ANI.

Conform propriei sale de declaraţii de avere, C. L. deţine 2 terenuri, unul agricol de 1883 mp, unul intravilan de 1520 mp, ambele obţinute în 2009. La capitolul clădiri declaraţia este mult mai interesantă, fiind vorba despre 5 apartamente (2 deţinute integral şi 3 împreună cu o altă persoană în cote egale de 50%), precum şi o casă de locuit în suprafaţă de 189 mp. Un aspect interesant este faptul că în declaraţia de avere se precizează mai multe donaţii, mai ales în privinţa apartamentelor deţinute în judeţele Neamţ, Iaşi şi Timiş. C. L. are şi un împrumut de 100.000 de lei de la o persoană fizică, pe care trebuie să îl restituie până în anul 2027, în condiţiile în care a primit aceşti bani în anul 2010. Salariul anual al consilierei ANAF este de doar 66.357 de lei.

M.N.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *