Oameni și forme de viață bipede la Crucea de la Bisericani

S-a înălţat această SFÂNTĂ CRUCE întru cinstirea MAICII DOMNULUI SPRE BINECUVÂNTAREA ACESTOR LOCURI DE CĂTRE familia Lucian şi Eugenia SÂRBU a copiilor Emilian şi Iulia şi cu sprijinul conducerii Primăriei Alexandru cel Bun. S-a sfinţit astăzi 29 iunie 2005”.

Acesta este textul inscripţiei de pe crucea de la Bisericani, plasată într-un loc binecunoscut, care oferă o privelişte superbă. Parcarea de alături e plină zilnic şi tot zilnic zeci de oameni se opresc la crucea de pe drumul spre Sanatoriul Bisericani.

Unii chiar sunt oameni şi se bucură de peisaj şi de locul primitor, recent reamenajat, cu două bănci şi o masă la care se poate sta civilizat. Oamenii văd, dar există și forme de viață bipede care poposesc la cruce și nu sesizează două lucruri esenţiale pentru sănătatea mediului: o ladă metalică foarte încăpătoare situată de-a stânga şi un coş, tot metalic, de-a dreapta crucii.

„Bine crescuţii” le ignoră şi aruncă în râpă peturi, doze şi ambalaje de tot felul. Că aşa înţeleg ei expresia „binecuvântarea acestor locuri”.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *