Oana Bulai: Început de mandat în slujba nemțenilor!

Experiența unui mandat de parlamentar este unică, ea implică responsabilitate și provocări numeroase, care te solicită constant. Adesea vedeam aceste lucruri din afară, însă acum sunt în mijlocul lor, în agitația de zi cu zi a Parlamentului.

Pentru multă lume, activitatea unui parlamentar pare a fi una extrem de simplă. Dar nu. Este vorba de mult mai mult, de un cumul de  activități în domeniul  legislativ, întâlniri cu cetățenii, demersuri politice sau susțineri de numeroase proiecte.

Tot ce mi-am propus să fac în acest mandat de parlamentar de Neamț voi face cu dăruire pentru semeni, cu emoție și dragoste de țară, de oameni, pentru că cei care ne-au trimis în Parlament așteaptă răspuns și înțelegere față de problemele lor.

În campanie am spus că îmi doresc să contribui la o schimbare a imaginii parlamentarilor printre nemțeni. Asta voi face. Voi susține o legislație modernă, inițiative inspirate din nevoile nemțenilor și ale tuturor cetățenilor acestei țări, corecții și completări necesare, analize comparative cu alte modele de legi și norme europene sau internaționale. Asta înseamnă seriozitate pentru munca pe care ne-am asumat-o, dar înseamnă și dobândirea încrederii din partea celor care ne-au ales. După o lună de activitate parlamentară pot să spun doar atât: nemțenii și nevoile lor sunt pe primul loc pentru mine!

Le mulțumesc nemțenilor pentru șansa oferită să îi reprezint în Parlament

Le mulțumesc tuturor celor care au fost și sunt alături de mine. Susținerea nemțenilor m-a făcut să înțeleg că nu sunt singură în acest drum pe care l-am ales, dar și că am o uriașă responsabilitate față de toți locuitorii județului, care mi-au acordat încrederea lor.

Fac parte dintr-un partid puternic, cu oameni muncitori și dornici să contribuie la dezvoltarea României și la bunăstarea cetățenilor. Eu și colegii mei din PSD ne-am propus să luptăm pentru binele oamenilor, adică împotriva oricăror măsuri care le afectează bunăstarea.

Ca deputat de Neamț voi susține tot timpul cauza nemțenilor. Mă voi lupta constant pentru ca problemele cetățenilor pe care îi reprezint să fie aduse în fața instituțiilor abilitate, iar ulterior, să fie soluționate.

Am depus zeci de amendamente la bugetul de stat pentru dezvoltarea localităților nemțene.

Prima și cea mai importantă provocare a mandatului de parlamentar a reprezentat-o legea bugetului de stat pe 2021. Ajunsă cu o întârziere de câteva luni în Parlament, legea bugetului a trecut de comisiile parlamentare pe repede înainte. Coaliția de guvernare nu a acceptat nici măcar un amendament care să completeze legea, chiar dacă acel amendament era esențial pentru continuarea unor lucrări de dezvoltare a comunităților locale. Cei de la putere au ignorat toate amendamentele, toate problemele pe care eu și colegii din PSD le-am ridicat. Interesul actualilor guvernanți a fost acela de a-și face propriul buget, fără a ține cont de nevoile oamenilor.

Este trist că în an de pandemie, Guvernul actual a ales să propună un buget care face distincție între comunitățile locale în funcție de culoarea politică. Spre exemplu, județele conduse de reprezentanți ai PNL-USR-UDMR beneficiază de o finanțare mult mai mare, în vreme ce județele conduse de reprezentanții PSD au beneficiat de o ajustare în minus. Nu înțeleg cum ar putea această împărțire a României să ajute la o revenire economică echilibrată. Sau, poate, interesul celor de la guvernare este acela de a ajuta doar județele unde au ei interes, nu și cele în care conducerea este de altă coloratură politică.

Tocmai în ideea corectării acestei situații, care duce la discriminarea unor județe ale României, împreună cu parlamentarii PSD din acele județe, am depus mai multe amendamente. Pentru județul Neamț, alături de colegii mei, am depus peste 100 de amendamente, care vizează proiecte necesare pentru comunitățile locale, proiecte care pot contribui la bunăstarea cetățenilor, dar și la atragerea de noi investiții. Toate amendamentele pe care le-am propus au fost rezultatul consultării pe care am avut-o cu primarii din județul Neamț. Aceste amendamente au vizat proiecte pentru modernizarea drumurilor, pentru creșterea nivelului de trai prin rețele de gaze naturale, de apă-canal, pentru modernizarea școlilor, astfel încât copiii noștri să învețe în siguranță. Din păcate, toate acestea nu au contat pentru domnii și doamnele de la putere.

Copiii României nu sărăcesc țara dacă primesc alocațiile mărite!

Un amendament la care am ținut foarte mult a fost cel privind majorarea alocațiilor pentru copii.

PSD a depus un amendament la legea bugetului de stat care prevedea ca alocaţiile copiilor să crească în următorul mod: pentru copiii de la doi ani până la majorat de la 214 la 300 de lei, iar pentru bebeluși până la doi ani, inclusiv copiii cu dizabilități, de la 427 la 600 de lei. Până și acest amendament a fost respins de coaliția de guvernare. Motivul? Că nu au bani! Noi suntem convinși că sunt bani pentru mărirea alocațiilor, fără nici cea mai mică problemă. Nu alocațiile copiilor sărăcesc țara, ci politica economică dezastruoasă a guvernanților o distrug.

Susțin pe mai departe faptul că nu intră România în colaps, nu intră bugetul țării în deficit bugetar care să nu fie acceptat dacă se măresc aceste alocații. Dimpotrivă, prin majorarea alocațiilor se relaxează un pic presiunea care este pe populația care are în creștere și spre educare copii. Din păcate, nu toți copiii din România au parte de cele necesare așa cum ar fi trebuit să fie într-o țară civilizată.

Nici măcar atunci când a venit vorba despre copiii României cei din coaliția de guvernare nu au clintit. Nu înțeleg de unde această ură față de copii și vârstnici, pentru că nici bătrânilor noștri nu au vrut să le majoreze pensiile.

Un parlamentar pentru o Românie mai bună

Politica este un fenomen cu care fiecare ne întâlnim în viața de zi cu zi. Am acceptat să fac politică în ideea că poate fi un mijloc prin care pot să schimb în bine comunitatea din care fac parte. Mi-am asumat complet responsabilitățile și obligațiile fiecărei funcții politice, la fel și riscurile. Inițiativele, proiectele și activitățile pe care le-am desfășurat până acum s-au aflat mereu sub semnul devotamentului și al susținerii depline a comunității nemțene din care fac parte.

Nicio societate nu se poate dezvolta fără un sistem educațional de calitate, fără să investească în pregătirea și devenirea tinerilor, în crearea de oportunități pentru evoluția lor profesională. Tocmai de aceea am ales să fac parte din Comisia pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților. Voi susține în mod necondiționat educația, formarea profesională, cultura, curajul marilor idei și proiecte. Încă de la începutul mandatului am avut ocazia să particip la dezbaterile ce au vizat elaborarea proiectelor planurilor-cadru pentru învățământul liceal și profesional, lansate în dezbatere publică.

Luna martie, luna femeilor

Luna martie aduce cu sine primăvara, trezirea naturii la viață, dar totodată și ocazii speciale de a sărbători femeile și de a le răsfăța. Toate doamnele și domnișoarele așteaptă ziua de 8 martie, deoarece aceasta este o sărbătoare dedicată lor. Dragi doamne și domnișoare, vreau să închei prin a mă adresa vouă, prin a vă ura o primăvară frumoasă ca voi, un an cât mai bun și să vă păstrați sănătatea, chiar și în această perioadă grea. Vă asigur că, în calitate de deputat de Neamț, aveți în mine un sprijin necontenit. Voi milita din această postură pentru drepturile noastre, ale femeilor, pentru a îmbunătăți viața mamelor, fiicelor, bunicelor din țara noastră. La mulți ani!

 

 

2 comments

 • V.Vasile

  martie 7, 2021 at 9:01 am

  Hai si….r !

  Reply

 • Cetatean european

  martie 7, 2021 at 5:47 pm

  “Copiii României nu sărăcesc țara dacă primesc alocațiile mărite!” Cata demagogie!
  Din aprilie 2012, cand PSD a preluat puterea, si pana la amendamentul din 14 feb. 2019 al deputatului PNL Robert Sighiartau, alocaria a ramas neschimbata la 84 de lei. Dragnea era sa faca infarct in direct. Cum sa arunce el 150 lei pe copii, care nu au drept de vot? A ridicat inclusiv obiectiunea ca nu a fost indicata sursa de finantare. Pana la urma au fost obligati sa o adopte.
  Anii 2012-2019 au fost ani de crestere economica. PSD a fost la putere chiar si atunci cand a cedat guvernarea, strategic, in 2016. Daca vroiau sa o majoreze, nimeni nu putea sa-i impiedice.
  In schimb, in 2020, dupa ce au cedat din nou guvernarea, au venit cu propunerea dublarii alocatiilor care tocmai fusesera dublate. Nu au indicat sursa de finantare si nu le-a pasat de unde scoate guvernul bani in plina criza economica si pandemie.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *