PNL nu a reușit să pună șef la patrimoniul Primăriei Piatra Neamț

După scandalurile generate de Direcția Patrimoniu a Primăriei Piatra Neamț, despre care Mesagerul de Neamț a scris pe larg, toată lumea aștepta rezolvarea problemelor odată cu finalizarea concursului pentru funcția de director executiv.

La vedere, concursul a fost un fiasco. S-au prezentat 3 persoane, toate au trecut primele probe (selecţia dosarelor, proba de competenţe lingvistice conşi pe cea de tehnologia informaţiei), departajarea urmând să se facă la proba scrisă. Doi au picat această probă (cu 34, respectiv 10 puncte) și cel de-al treilea, spre surprinderea tuturor cunoscătorilor sistemului, nu s-a mai prezentat. Finalul administrativ al concursului, încă nu avem director la Patrimoniu.

În spatele hârtiilor oficiale concursul a avut o desfășurare dramatică. O anumită parte a PNL a dat undă verde pentru ocuparea postului de un membru de partid promovat de puțin timp la organizația municipală, cam de pe vremea recuperării mai multor pedeliști din fosta echipă a lui Gheorghe Ștefan în noul PNL. Persoana respectivă, cunoscută ca un specialist în administrarea patrimoniului unor societăți ale orașului și județului care nu se simt prea bine în acest moment, era văzut ca omul potrivit la ce a mai rămas din patrimoniul orașului, capabil să dea soluții liberale la probleme moștenite de pe timpul PDL-ului.

O altă aripă a PNL-ului, dornică (sau cel puțin așa pare!) să se elibereze de acel trecut, s-a opus acestei numiri prin concurs aranjat la partid și, cel puțin pe moment, se pare că a avut câștig de cauză. Concurentul a fost ”convins” să nu participe în momentul în care a fost asigurat că va fi întrebat cu seriozitatea din bibliografie, nu cu întrebări telefonate.

A. Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *