Politică pe daune morale: Ionel Arsene, obligat să-i plătească 10.000 de lei lui Eugen Ţapu Nazare

O postare pe Facebook a preşedintelui PSD Neamţ Ionel Arsene, a devenit obiectul unui dosar în instanţă, înaintat de Eugen Ţapu Nazare, care a solicitat daune morale de un milion de lei. În esenţă, pe 1octombrie 2020, după alegerile locale, Ionel Arsene s-a enervat pentru că liberalii au contestat rezultatul alegerilor: „După ce au purtat prin județ “cu uratul” aproape tot Guvernul în perioada campaniei electorale, sperând să îi păcălească pe nemțeni, după ce au făcut cea mai mizerabilă campanie bazată doar pe minciuni și atacuri la persoană, lichelele care conduc PNL-ul la Neamț își arată caracterul infect și după terminarea confruntării politice. Deși candidatul lor la președinția Consiliului Județean a pierdut rușinos la o diferență mai mare decât toate voturile însumate de cei doi candidați PNL la primăriile municipiilor din județ, deși prefectul lor și-a permis să încalce legea făcând campanie electorală liberalilor, iar instituțiile conduse chiar de ei au organizat alegerile, iată că leprele galbene au considerat că trebuie să ceară BEC anularea alegerilor. Lipsiți de orice formă de asumare și de onoare, aceste lichele care în peste 10 luni de când guvernează nu au ajutat cu nimic județul nostru, contestă votul democratic al nemțenilor. Mugurel Cozmanciuc, acest păcălici exilat la Neamț, și Eugen Țapu,un infractor care face obiectul unor cercetări penale pentru delapidare de fonduri europene, sunt o rușine pentru organizaţia PNL Neamț și pentru mediul politic autohton! Niște emanații toxice ale unei găști ce a acaparat PNL-ul la Neamț. Astăzi, Biroul Electoral Central a respins cererea acestor lepre care nu sunt capabile să își accepte cu demnitate înfrângerea. RUȘINE pentru comportamentul josnic pe care îl aveți! Asumați-vă eșecul! Nemțenii nu vă vor!

P.S. Mugurel, și de ZECE ori dacă am candida, de fiecare dată te-aș bate ca pe nuc!”.

Considerând că postarea lui Ionel Arsene este jignitoare şi nu are nicio tangenţă cu dreptul la liberă exprimare şi având în vedere că nu este singura în care se foloseşte un asemenea limbaj, Eugen Ţapu Nazare l-a dat în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Procesul s-a judecat foarte repede, la un singur termen, iar instanţa a decis: „Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Ţapu Nazare Eugen împotriva pârâtului Arsene Ionel. Obligă pârâtul să îi plătească reclamantului suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Ia act de declaraţia pârâtului că înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată. Cu drept de apel la Curtea de Apel Bacău în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Neamţ – Secţia I Civilă şi de Contencios Administrativ”.

Hotărârea, abia pronunţată, n-a fost motivată încă, iar Eugen Ţapu Nazare ne-a declarat că o va ataca la Bacău, cu speranţa că va obţine daune morale mai mari, în condiţiile în care nu este cercetat în niciun dosar penal. Eugen Ţapu Nazare vrea să doneze banii pe care-i va primi de la Ionel Arsene Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, care se află în subordinea lui…Ionel Arsene.

C.M.

Comunicat de presă PNL Neamț:

Ionel Arsene, chemat în judecată de senatorul PNL, Eugen Țapu.

Sumele solicitate drept despăgubiri vor fi donate Spitalului Județean de Urgență Neamț

Tribunalul Neamț analizează cererea de chemare în judecată a lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, de către senatorul PNL, Eugen Țapu. Acesta a recurs la justiție ca urmare a declarațiilor calomnioase și profund jignitoare, concepute și distribuite de Ionel Arsene pe o rețea de socializare.

”Am cumpănit bine înainte să inițiez această acțiune, a declarat senatorul liberal. Sunt pentru libera exprimare, însă aceasta nu poate fi confundată cu  jignirea, cu minciuna și calomnia. Când cineva te face infractor, delapidator, te împroașcă cu tot felul de invective, asta nu mai este liberă exprimare. Ne-am obișnuit de multă vreme cu derapajele de comunicare ale lui Ionel Arsene care ani la rând a jignit politicieni, medici, profesori. Cred că un asemenea comportament trebuie stopat, trebuie să existe și decență și responsabilitate”.

În procesul intentat lui Ionel Arsene, senatorul liberal solicită daune morale de un milion de lei. Însă Eugen Țapu nu dorește niciun leu pentru folosul propriu, iar  toate sumele obținute sub formă de despăgubiri vor merge la Spitalul Județean de Urgență Neamț.

”Nu mă interesează banii lui Ionel Arsene, vreau să nu mai jignească de-a valma, încontinuu. Inițial, mă gândisem să-i solicit despăgubiri de un leu. Dar am ajuns la concluzia că este prea puțin, pentru toate mizeriile adunate de-a lungul anilor, așa că am solicitat un milion de lei. Iar dacă instanța va decide că trebuie să plătească despăgubiri, toate sumele vor ajunge la Spitalul Județean Neamț. Acolo este nevoie de multă muncă și mulți bani pentru a reface spitalul, o unitate medicală de care răspunde  în mod direct. Dacă tot a invocat mereu lipsa de fonduri pentru dotări, pentru îmbunătățirea condițiilor de  spitalizare, poate că va plăti din propriul buzunar”, a conchis Eugen Țapu.

Biroul de presă al PNL Neamț

One comment

  • VLAD

    martie 17, 2021 at 11:05 am

    Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *