Contabila Spitalului Roman – reţinută pentru „şpăgi” de angajare

Actualizare ora 15.20: Tribunalul Neamț a admis propunerea formulată de procuror și a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele Mihaelei Caraiman.

Actualizare: Procurorul de caz a decis să o prezinte pe Mihaela Caraiman instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tribunalul Neamț a stabilit termen pentru proces astăzi, 17 martie la ora 14.00.

Știre inițială: Mihaela Caraiman, una dintre contabilele Spitalului Roman, cu vechime de aproximativ 30 de ani în unitatea sanitară, a fost reţinută în după-amiaza de 16 martie, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Din datele de anchetă rezultă că în perioada 2019-2020, ea ar fi pretins sume între 1000 şi 1500 de euro de la diverşi candidaţi, susținând că are influenţă asupra comisiilor de concurs şi îi va „ajuta” să promoveze examenul.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz, au făcut 4 percheziţii – la spital, la domiciliul contabilei şi în cele două autoturisme pe care le deţine, în vederea ridicării de probe utile anchetei.

De la spital nu au fost ridicate documente, din câte ştim ancheta nu are legătură cu activitatea ei din spital”, a declarat Laura Trifan, purtătoarea de cuvânt al Spitalului Roman.

La încheierea activităţilor care se desfăşoară astăzi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, procurorul de caz va decide dacă va formula propunere de arestare preventivă a Mihaelei Caraiman.

C.M.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț îl puteți citi mai jos:

comunicat17032021

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *