Prefectul George Lazăr a împărțit atribuții subprefecților

Ioan Meraru, înlocuitorul de drept al Prefectului

Noul subprefect Ioan Meraru are 47 de ani, este economist de profesie, specializat în vânzări și negociere, dar a făcut și un curs de management al administrației publice. Vine din mediul privat unde a ocupat funcții de conducere (Kober și Classic Christopher), iar la începutul carierei sale a lucrat în asigurări, la ASIROM. Ioan Meraru este președintele PLUS Neamț.

Subprefectul Ioan Meraru a fost desemnat șef al structurii de securitate cu atribuții privind protecția informațiilor clasificate. Ioan Meraru a mai primit ca atribuții preluarea activității în cazul în care prefectul lipsește, va analiza activitatea serviciilor de pașapoarte, permise și înmatriculări auto, va examina proiectele bugetare și situațiile financiare pentru serviciile publice deconcentrate aflate în subordinea Prefecturii Neamț. El va gestiona și urmări punerea în aplicare a măsurilor dispuse de prefectul George Lazăr, precum și a hotârărilor luate în cadrul comitetului județean pentru situații de urgență.

89 Ordin privind stabilirea atribuțiilor domnului subprefect Ioan MERARU (1)

Florin Zaharia este membru în Colegiul Prefectural

Subprefectul Florin Zaharia are 48 de ani, este inginer transporturi și în ultimii 20 de ani a lucrat pentru companii străine, din 2014 fiind comandant maritim în cadrul unei companii britanice. Este vicepreședintele USR Neamț.

În calitatea sa de subprefect, Florin Zaharia va analiza activitatea serviciilor subordonate instituției și va face propuneri pentru îmbunătățirea acestora, va examina stadiul de execuție a lucrărilor și a acțiunilor desfășurate de acestea, îi va consulta pe șefii deconcentratelor privitor la ordinele prefectului prin care se stabilesc măsuri de ordin tehnic sau de specialitate și va superviza transmiterea acestora către ministere. Totodată, el va întocmi proiectul regulamentului de funcționare a colegiului prefectural și va organiza ședințele acestuia, va elabora proiectele privind înființarea și desființarea oficiilor prefecturale, organizarea acestora și va transmite ordinele de acest tip către Ministerul Afacerilor Interne.

88 Ordin privind stabilirea atribuțiilor domnului subprefect Florin ZAHARIA (1)

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *