Primarul Andrei Carabelea și reprezentarea în ADI Urbtrans

Primarul Andrei Carabelea va cere acordul consilierilor locali în ședința de săptămâna viitoare pentru a reprezenta interesele orașului Piatra Neamț în ședințele Consiliului de Administrație (CA) ale ADI Urbtrans, asociație ce monitorizează transportul public din Piatra Neamț și localitățile adiacente. La ședințele CA ale ADI Urbtrans Andrei Carabelea va trebui să discute cu Dragoș Chitic, ca de la actual la fost primar, cel din urmă fiind președintele proaspăt ales al asociației.

Practic, prin intermediul acestei asociații ar fi trebuit să fie gestionat transportul de călători în Piatra Neamț și comunele din jur. În realitate, Asociația a fost și încă este un loc călduț unde se asigură câteva slujbe plătite bine, o mașină și alte sinecuri. De data aceasta reprezentarea se face pentru semnarea unui act adițional prin care să fie plătite către Troleibuzul compensațiile pentru transportul în comun, Consiliul Județean Neamț urmând să acopere 55% din sumă, Primăria Piatra Neamț – 30%, Primăriile Alexandru cel Bun și Dumbrava Roșie– 4% fiecare, Roznov și Gârcina -2,5%, iar Săvinești restul de 2%.

În acest moment, ADI Urbtrans are conturile blocate în urma unui proces intentat de societatea Troleibuzul, în încercarea de a obține cele 6, 2 milioane de lei pe care cele 6 primării le datorează.

Să menționăm că în ADI Urbtrans dl. Chitic este șeful lui Andrei Carabelea, deoarece primariile PSD sau ale aliaților au majoritatea.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *