Primarul Carabelea s-a întors cu fața spre șeful Poliției Locale

În urmă cu câteva luni, primarul Andrei Carabelea cerea demisia directorului Poliţiei Locale a Municipiului Piatra Neamţ, Eugen Pancu, arătându- se nemulţumit de activitatea acestuia. “Sunt destul de dezamăgit de activitatea poliției locale și de felul în care-și apără imaginea. Fie este o problemă de management, fie de altă natură. N-am să vă ascund că i-am cerut demisia directorului Poliției Locale, dl. Eugen Pancu, îi dau și un termen de gândire, perioadă în care facem și niște evaluări cât se poate de concrete cu privire la activitatea din ultimii ani a instituției. Vă mărturisesc că am avut mai multe discuții cu dl. Pancu, unele dintre ele au vizat criteriile în baza cărora își evaluează activitatea ca fiind cel puțin bună și nu mi-au plăcut deloc acele criterii“, afirma  primarul Andrei Carabelea într-o intervenţie publică din decembrie anul trecut.

Astăzi, şeful executivului pietrean a revenit la gânduri mai bune şi nu-şi mai doreşte acest lucru, mai mult afirmă că nici nu a făcut o prioritate din a-i găsi un înlocuitor: “De atunci şi până astăzi, chiar dacă încă mai sunt multe lucruri de făcut în îmbunătăţirea activităţii poliţiei locale, trebuie să recunosc că domnul Eugen Pancu a răspuns foarte prompt la toate solicitările venite din partea cetăţenilor. Conducerea poliţiei locale a şi implementat o serie de măsuri pozitive pe care nu pot să nu le iau în considerare. Nu s-au mai dat amenzi în neştire, ci s-au luat mai mult măsuri de prevenţie şi de educare a populaţiei. Nu s-au mai dat amenzi persoanelor homeless, dimpotrivă s-au căutat măsuri de sprijinire a acestora, o masă caldă, un adăpost. Per total, s-au făcut nişte paşi spre bine. Pe de altă parte, stau să mă gândesc cu cine aş putea să-l înlocuiesc şi, nu vă ascund acest lucru, nu am făcut o prioritate din a-i găsi un înlocuitor domnului Pancu“.

Schimbarea de atitudine a primarului Andrei Carabelea este un semn că pe măsură ce dai piept cu problemele din zona administrativă, se schimbă percepțiile și interacțiunea cu subordonații și colaboratorii. Rămâne de văzut dacă acest lucru este spre binele comunității.

În același sens, reevaluarea domnului Pancu ar putea fie pasul spre o reconciliere și cu Gheorghe Triboi, directorul de la Publiserv SA, care și el s-a confruntat cu o cerere de a-și depune demisia.

Angela Croitoru

 

One comment

  • jiji

    martie 3, 2021 at 1:57 am

    Da’ ce s-a intamplat? N-au fugarit politistii destule babe cu patrunjel?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *