S-a dat liber la programare la vaccinare în etapa a III-a

De luni, 15 martie, programarea la vaccinare este posibilă pentru orice persoană, prin platforma online sau prin call-center. Platforma națională s-a activat încă din seara de 14 martie. Oricine intră poate vedea centrele existente și felul vaccinului. Programarea se poate face la oricare centru are locuri disponibile.

Etapa a III-a destinată populației generale a fost anunțată de autoritățile de la București ca va începe de mâine cu listele de așteptare. O persoană se poate înscrie pe o singură listă, la un singur centru de vaccinare, din județul în care își declară rezidența în platformă (nu trebuie să fie neapărat cea de pe documentul de identitate). Schimbarea rezidenței în platformă permite înscrierea pe lista de așteptare la un centru din județul respectiv.

Prioritate vor avea persoanele cu boli cronice, cele vârstnice, pentru care vor fi alocate zilnic 75% din locurile unui centru și 25% din locuri vor fi pentru populația generală. O persoană se poate răzgândi în privința centrului de vaccinare și se poate înscrie pe o altă listă, dar va ieși automat de pe lista inițială. Dacă nu sunt locuri libere la centrul ales și vă înscrieți pe o listă de așteptare, notificarea cu data și ora programării se face doar în momentul în care locul se eliberează. Notificarea se va face telefonic, dar nu se știe cu câte zile înainte de data vaccinării și ce se întâmplă dacă nu puteți merge la vaccinare în ziua respectivă. Odată cu programarea se comunică și data rapelului: la 21 de zile dacă ați fost programat pentru o doză Pfizer, la 28-35 de zile dacă veți primi Moderna, iar la 8 săptămâni dacă vi se administrează  AstraZeneca.

AICI  https://vaccin.live/ se poate vizualiza dacă sunt locuri libere la centre. Platforma este realizată de programatori din Sibiu și este disponibilă gratuit.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *