Schimbare radicală anunțată de Facebook

Una din cele mai mari platforme sociale, Facebook anunță că din 16 aprilie 2021 niciun utilizator nu va mai putea crea sesiuni video sau urmări filmări. După data de 16 aprilie vor dispărea din platformă toate postările video, inclusiv comentariile. Toți utilizatorii care vor să-și păstreze aceste documente sunt anunțați că au posbilitatea să le descarce până cu o zi înainte de această schimbare radicală: „Vrem să te informăm că Sesiunile video nu vor mai fi disponibile pe Facebook începând cu 16 aprilie 2021. Asta înseamnă că nu vei mai putea să creezi sau să urmărești sesiuni video în Pagini, profiluri sau Grupuri, și nicio sesiune video anterioară nu vor mai putea fi revăzută. Dacă dorești să descarci postările sau comentariile sesiunilor video din trecut, apasă pe linkul de mai jos pentru informații suplimentare. Poți să descarci datele până pe 15 aprilie 2021”, este mesajul primit pe mail chiar și de utilizatorii care au postat cel puțin o dată un clip video în platformă. Facebook este utilizat în prezent pentru transmisii live inclusiv de autoritățile publice.

În platformă există deja publicate indicații pentru pașii care trebuie urmați de cei care vor să-și descarce o copie a informațiilor din sesiunile video și o serie de articole ajutătoare. Potrivit acestor informații, Facebook asigură că descărcarea documentelor video este un proces securizat „în încercarea de a-ți păstra în siguranță și de a-ți proteja informațiile de pe Facebook”.

C.I.

One comment

 • Ciocanel

  martie 22, 2021 at 2:44 pm

  Stirea este pe jumatate scrisa gresit.
  Acest paragraf este gresit ”niciun utilizator nu va mai putea transmite live, posta video-uri, crea sesiuni video sau urmări filmări. După data de 16 aprilie vor dispărea din platformă toate postările video, inclusiv comentariile.”
  Se dezactiveaza optiunea de a face sesiuni video, dar nu sti optiunea de a face live streaming, de a posta clipuri video si comentarii la postarile video!
  Toate cele bune!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *