Toaletele din pasaj vor fi curăţate şi păzite, iar noaptea încuiate

Viceprimarul Marius Irimia a studiat bălţile de la Curtea Domnească şi a găsit nişte prime soluţii pentru a oprit efectul umezelii asupra băilor din pasaj, în principal.

Lunea trecută, când a plouat, am stat o oră jumătate pe platou, ca să văd unde se formează bălţi, pentru că se scurge apa ba în baie, ba jos în pasaj. Vom interveni cu nişte rigole. Problema este că au tot intrat maşini pe platou, s-au făcut lucrări şi planimetria nu s-a mai păstrat, platoul e cu burţi şi cu găuri. Cea mai mare baltă se formează între Turnul lui Ştefan şi Muzeul Cucuteni, iar o alta la un metru şi ceva de fântâna arteziană, către primărie. O parte din apă se infiltrează prin pereţi şi ajunge în baie. Vom face un acoperiş fals din tablă între tavanul de rigips şi placa de beton. Chiar dacă o să mai pătrundă apă, va fi colectată şi dusă direct în canalizarea pluvială. În baie vom face curăţenie şi vom stabili o taxă de un leu sau doi, iar acolo o să stea o doamnă tot timpul zilei. Noaptea vor  fi ţinute închise băile pentru că vin oamenii străzii. Eu îmi doresc ca în buricul târgului să avem o baie curată”, a declarat viceprimarul de Piatra-Neamţ, Marius Irimia.

Despre felul în care arată acum băile din pasaj, Mesagerul de Neamţ a scris un articol care poate fi citit aici. Aşteptăm cu interes ca specialiştii de la societăţile primăriei să facă lucrările necesare pentru ca apa să nu se mai prelingă peste tot, iar bălţile din Curtea Domnească să dispară. Cât despre toalete, viceprimarul ne-a asigurat că după ce vor căpăta un aspect civilizat, vor fi păzite de poliţiştii locali.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *