Știre actualizată.Un agent de poliție rutieră din Piatra Neamț a cerut 3200 de lei ca să ”rezolve” un dosar de alcoolemie

Imaginea polițiștilor rutieri de la Poliția Piatra-Neamț, abia refăcută după scandalul generat de mita colectată în cartea de rugăciuni (amănunte aici ) a primit un nou șut în tibie, în seara de 20 martie. Un agent, transferat de la Zănești în 2019, după ce colectivul biroului rutier fusese decimat de scandalul de corupție, a fost reținut pentru trafic de influență. Colegii și superiorii spun că nu s-ar fi așteptat în niciun caz ca el să facă așa ceva, pentru că în cei 2 ani de serviciu a demonstrat că este serios și riguros. Și această impresie s-a menținut până ce un om oarecare, care avea un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, a depus un denunț. Din spusele lui rezulta că polițistul i-a cerut 3.200 de lei să ”rezolve” dosarul, el i-a dat banii, dar tot n-a scăpat de ”problema” penală. Desigur că denunțul a fost urmat și de probe (probabil că au existat niște convorbiri telefonice prin care cumpărătorul de influență și-a cerut banii înapoi) și în seara de 20 martie a fost operată reținerea. Este posibil ca procurorul de caz să meargă în fața instanței cu propunere de arestare preventivă (în fond pericolul social este evident iar răspunsul prompt al justiției este necesar) și este sigur că, din nou, polițiștii rutieri cinstiți până la proba contrarie, vor fi abordați în trafic cu apelativele ”șpăgarilor” și ”corupților”, la fel ca acum aproape 5 ani. Vom reveni cu comunicatul oficial al Direcției Generale Anticorupție.

Actualizare. Comunicatul Direcției Generale Anticoruție

                                                         21 martie 2021

”Un agent de poliție din cadrul I.P.J. Neamț a fost reținut ieri, 20 martie a.c., pentru cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, ca urmare a unui denunț formulat de o persoană la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Astfel, din verificările efectuate de polițiștii anticorupție din cadrul D.G.A. – Neamț, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, în cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie – martie 2021, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, a pretins și primit de la o persoană cercetată penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehiicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică peste limita legală, suma totală de 3.200 lei pentru a interveni pe lângă personalul medical de la Serviciul de Medicină Legală Neamț. Scopul intervenției era acela de a determina personalul medical să rețină o concentrație alcoolică mai mică în sânge, astfel încât fapta săvârșită să fie calificată drept contravenție.

Ulterior, la data de 20 martie a.c., agentul de poliție a returnat banii persoanei care a formulat denunțul. Procurorul de caz a dispus ieri măsura reținerii pentru 24 de ore a polițistului, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.”

C.M.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *