Apa Serv primeşte 970 de mii de lei din bugetul judeţului pentru utilaje

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Neamţ a fost aprobată cererea de acordare a unui ajutor de minimis pentru Compania Judeţeană Apa Serv în valoare de 966.940 de lei. Suma va fi alocată într-o singură tranşă companiei judeţene de apă ca aport de capital.

Potrivit hotărârii CJ Neamţ, suma va fi utilizată „exclusiv pentru achiziţionarea de utilaje multifuncţionale noi“. În referatul referitor la procedura de acordare se menţionează că cererea este justificată de faptul că Apa Serv „se confruntă cu o serie de probleme generate de numărul mare de avarii, remedierea acestora fiind dificilă datorită numărului insuficient de utilaje multifuncţionale“. Aceşti bani ar trebui să ajute la creşterea performanţei operaţionale acompaniei.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul general al Apa Serv, Bogdan Muşat, ar urma să fie cumpărate, prin licitaţie pe SEAP, 2 buldoexcavatoare şi 1 vidanjă, în acest momentul fiind în lucru caietul de sarcini pentru licitaţie.

Printre beneficiile achiziţionării acestor multifuncţionale, aşa cum sunt ele precizate în procedura de acordare a ajutorului de minimis din spatele hotărârii CJ, menţionăm: „reducerea timpilor de intervenţie asupra echipamentelor şi a infrastructurii de apă-canal, reducerea timpilor de întreruperi pentru remedierea avariilor, reducerea pierderilor de apă şi a infiltraţiilor în reţeaua de canalizare şi a consumului de energie electrică“, într-un cuvânt ar creşte “productivitatea muncii“.

Angela Croitoru